Šta oči govore o našem karakteru: osobe sa sitnim očima su snažne i izdržljive, a sa krupnim razdražljive i plašljive!

Šta oči govore o našem karakteru: osobe sa sitnim očima su snažne i izdržljive, a sa krupnim razdražljive i plašljive!

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

U mnogim starim istočnim tehnikama iscjeljivanja, oči i obrve su dio tijela pomoću kojeg se može naslutiti kakvo je stanje organizma i prijeti li čovjeku neka bolest. U ovom tekstu pročitajte šta obrve govore o nama i našem karakteru IOči predstavljaju cjelokupno mentalno i spiritualno stanje. Jedan su od najizraženijih instrumenata koji pokazuju fizičke, mentalne i spiritualne promjene. One govore sve.

A. Manji razmak, kao i kod obrva, posljedica je snažne yang-hrane u ranoj fazi trudnoće i pokazuje agresivniji, ograničen i postojan karakter, a i emocionalnu i intelektualnu domišljenost. Zbog neumjerenosti u proizvodima životinjskog porijela istaknuta je sklonost oboljenja srednjeg dijela tijela kao što su jetra, gušterača, slezena i bubrezi.

B. Širi razmak očiju uslovljen je pretežno yin-hranom uključujući salate, šećere i voće, a upozorava na opušten, neodlučan, spor ali nježan karakter.

Oči ukošene prema gore

A. Oči koje su vanjskim rubom ukošene prema gore, posljedica su unošenja prekuhanih i presoljenih žitarica i povrća u periodu trudnoće i pokazuju sličnosti jasnog emocionalnog i intelektualnog karaktera.

B. Oči koje su vanjskim rubom ukošene prema dolje, formirane su manje kuhanom i soljenom hranom biljnog porijeka u trudnoći, uključujući voće i voćne sokove. Pokazuju nježniji karakter.
Veličina očiju

A. Sitnije oči uzrokovala je yang-hrana, uključujući dugo kuhanu hranu biljnog i životinjskog porijekla, koju je dijete primalo ne samo u majčinoj utrobi, nego se tako hranilo i tokom odrastanja. Ljudi s takvim očima su aktivni i sampouzdani. Odlikuje ih velika fizička snaga, vitalnost i izdržljivost. Ako su oči neuobičajeno sitne, karakter može biti oštar i agresivan.
B. Krupne oči su uzrokovane yin-hranom, kao što su kraće kuhano i sirovo povrće, voće i voćni sokovi, a pokazuju senzitivan, delikatan i plah karakter.
C. Neobično velike oči pokazuju živčane poremaćeje uključujući izrazitu senzitivnost, razdražljivost, nervozu, plašljivost i nedostatak samopouzdanja. Općenito govoreći, poželjno je da su oči muškarca sitnije i uže, a oči žene zaobljenije i otvorenije.

Očni kapci i trepavice

A. Jednostruki, priljubljeni kapci posljedica su ishrane u trudnoći koja je obilovala dugo kuhanim žitaricama i povrćem. Ukazuju na bistri um.
B. Dvostruki, opušteni kapci posljedica su majčine ishrane većim količinama masti i tekućina u trudnoći, a često predstavljaju i fizičku snagu.

Ipak, otečeni, crveni ili ljubičasti kapci pokazatelj su sadašnjeg prekomjernog uživanja u voću, šećeru i drugim zaslađivačima, povrću tropskog porijekla, pijenja velikih količina mineralne vode, bezalkoholnih napitaka i različitih alkoholnih pića i stimulanasa. Ovo stanje govori i o uzimanju droga i lijekova. Prate ga opća slabost probavnih funkcija i neuobičajena senzitivnost živčanih funkcija. Najčešće oboljeli organi su: bubrezi, crijeva, slezena, jetra, reproduktivni organi i hormonalne funkcije.

C. „Oči Feniksa“

Dio donjeg kapka (označen na crtežu uz ovaj tekst oznakom X) varira prema konstituciji razvijenoj u maternici. Kad je područje „X“ mlohavo i čisto, poznato je pod tradicionalnim nazivom „oči Feniksa“ i smatrano je znakom vođe. Ipak, ako područja „X“ nema ili ako je taj dio oka oštećen, u pitanju je nedostatak jasnog prosuđivanja.

D. Treptanje.

Učestalost treptanja manja je kod djece čija je konstitucija yang, snažna i aktivna i povećava se približavanjem dobu zrelosti. Zdrave odrasle osobe , u prosjeku, trepnu jedanput u 20 sekundi ili tri puta u minuti.

Osoba koja rijetko trepće je aktivnija, snažnije kondicije, fizički i mentalno. Osoba koja trepne više od tri puta u minuti nalazi se u fazi gubljenja zdravlja, zbog većih količina tekućine, voća, šećera i drugih vrsta namirnica i pića u svojoj ishrani.

Ako je treptanje neuobičajeno, osoba je živčano oboljela i iskusila ekstremnu senzitivnost, strah i razdražljivost.

Duge trepavice znak su unošenja obilja tekućine, sirovog povrća i voća i drugih yin-namirnica.

F. Ako su trepavice savijene prema vani, pokazuju neuobičajenu živčanu osjetljivost, a i faza degeneracije reproduktivnih funkcija zbog većih količina yin-hran; voća, voćnih sokova , vina, šećera, slatkiša, bezalkoholnih napitaka, aromatičnih i stimulativnih namirnica, a i droge i lijekova u ranom djetinjstvu.

G. Kraće trepavice posljedica su više yang-hrane, uključujući dugo kuhanu slanu hranu, prženu i pečenu hranu, namirnice životinjskog porijekla i manje količine žitarica i povrća.

H. Trepavice savijene prema unutra upozoravaju na neumjerenost u jakoj yang-hrani kao što su velike količine soli, mesa, jaja, ribe, kavijara i peradi, bez dovoljno žitarica i povrća, što bi poslužilo kao ravnoteža. Tada je čest slučaj nepravilne funkcije reproduktivnog sistema, posebno kod žena sa menstrualnim grčevima ili kod kojih dolazi do izostanka mjesečnice zbog kontrakcije jajnika. (aura.ba)

Broj pregleda:
2.021

Komentari

komentara

kapci oči trepavice 2020-02-04
Aura RedakcijaOriginal Article