Suvo oko – zdravstveni problem od kojeg pati oko 60 miliona ljudi

Foto:Promo

Moguće su i druge teže posledice po oko, kao što je epiteliopatija, ulkus rožnjače ili perforacija rožnjače zaključeno je danas na diskusiji stručne i opšte javnosti, koja je održana u hotelu Envoy, u organizaciji kompanije Bayer d.o.o. Beograd (Bayer).

„Suve i umorne oči mogu biti posledica različitih faktora, a najčešći su suv i zagađen vazduh, vetar, hladnoća, klima uređaji, rad za računarom, vožnja automobila, dim cigarete ili korišćenje kontaktnih sočiva. Suvo oko nastaje usled narušavanja suznog filma, koji normalno pokriva površinu oka, obezbeđujući jasan vid i vlažnost, kao i zaštitu od spoljnih agenasa. Oštećenje suznog filma može dovesti do nelagodnosti, smetnji u vidu i oštećenja površine oka, a ukoliko se suvo oko neadekvatno tretira, može dovesti do slabljena vida, infekcije, ulceracije ili oštećenja rožnjače. Pacijenti koji imaju problem suvog oka pate i do 4 puta više od drugih pacijenata, a najveće smetnje imaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao što su vožnja, čitanje, rad na računaru ili gledanje televizije“, istakla je dr Tanja Kalezić iz Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije.

Problem suvog oka sada se uspešno može olakšati uz Bepanthol® kapi za oči, koje su danas predstavljene javnosti, a koje veoma brzo ublažavaju tegobe suvog oka: peckanje, svrab, iritaciju i osećaj prisustva prašine u očima. 1 Bepanthen® porodica, koja se može pohvaliti tradicijom dugom 75 godina, ove godine je postala bogatija za još jednog člana.

Original Article