Telo bez celulita za 30 dana

čak 70 odsto celulita je dug nezdravom stilu života, a za 30 odsto je kriva genetika. Da biste se rešili pomorandžine kore sa kukova, stomaka i zadnjice, četiri nedelje se pridržavajte specifičnih vežbi i pravilne ishrane.
Nisu neophopdne skupe kreme i preparati, dovoljno je da se posvetite svom telu i uspeh je zagarantovan

HODAJTE
Ne zvuči inovativno, ali je šetnja najbolji način da poboljšate svoje zdravlje i stanjite bedra. Hodajte redovno i brzo. Da biste postigli rezultate za 30 dana hodati jedan i po do pet kilometara dnevno, šest dana nedeljno.
Ekstra savet: Pronađite rutu koja će vam biti zabavna, a za boji učinak neka bude brežuljkasta. Uvek nosite udobnu obuću. Pre šetnje ne zaboravite na istezanje mišića. Hodajte brže nego inače i dopustite rukama da se njišu, ramena zabacite unazad, bradu držite visoko i gledajte ravno napred.

CILJANE VEŽBE

Za postizanje glatke i zategnute kože važno je da vežbate. Nije neophodno preznojavanje u tertanama, klubovima. Ove vežbe ćete moći da radite u svojoj sobi.
Kick-kick: Sedite na pod, s jednom nogom savijenom u kolenu tako da vam je stopalo ravno na podu, dok je druga noga ispružena. Podignite ispruženu nogu i zadržite je pet sekundi. Istu vežbu ponovite s drugom nogom.
Poni: Stanite na kolena i laktove, a leđa držite ravno. Polako podižite levu nogu u kolenu savijenu pod uglom od 45 stepeni. Stopalo neka su iznad visine zadnjice. Zadržite nogu u vazduhu pet sekundi i ponovite pet puta. Istu vežbu ponovite i s drugom nogom.
Vežbe uz zid: Stanite desetak centimetara od zida, sa stopalima ka napred. Spuštajte se niz zid dok ne dođete u položaj kao da sedite. U tom položaju se zadržite od 30 sekundi do dva minuta.
Ekstra savet: Da bi vaši kukovi bili čvrsti, butine zategnute posle svakog hodanja radite vežbe. Ponavljajte ih što češće.

KALORIJE
Jedite kad ste gladni. Nikad nemojte dopustiti da pregladnite, samo ćete se prejesti i pijte dovoljno vode.
Uvek jedite sedeći – tako ćete uživati u hrani i uštedeti kalorije. Takođe, bez obzira što ste na dijeti ne unosite manje od 1.500 kalorija dnevno.

Ekstra savet: Obavezno brojte kalorije. Tako, recimo, ako vam je željena težina 65 kilograma i imate između 18 i 30 godina, dnevno treba da unosite 2.300 kalorija. Ako imate između 35 i 55 godina, broj kalorija je 2.050, a ako imate između 55 i 75, dnevni unos kalorija pada na 1.800.