Tijelo vas upozorava: Ovo su skriveni simptomi koje svako treba znati!

Ljudi još uvijek umiru zbog toga je potrebno izvještavanjem o simptomima koje naše tijelo šalje.

Aritmije:

Kada pulsacija postane veoma neredovna, to je jedan od najčešćih znakova srčanog udara.  Teško disanje vrtoglavicu, umor  sve to možete osjećati.

Gubitak kose:

To je zbog otežanog deficita tiraža,dolazi do nedostatka oksigenacije  koja uzrokuje neurološke poremećaje.

Gripa:

Pošto krv ne kruže dobro,organizam slabi, stoga imunološki sistem i uzrokuju prehlade i druge bolesti

Vrtoglavica:

Veoma je uobičajeno da se ovaj simptom javlja kao i hladno znojenje. Krv mora biti raspoređena po cijelom tijelu.

 

Rezultat slika za srčani udar

Uprkos verovanju da ”srce napada” kao grom iz vedra neba, postoje signali koji mogu ukazati na predstojeći srčani udar – danima, nedeljama, a nekada i mjesecima ranije. Nažalost, mnoga ova upozorenja organizma ne prepoznaju se na vreme da bi se spriječili infarkt ili oštećenja srčanog mišića.

Umor – Ukoliko mnogo radite i nedovoljno spavate, umor je logična posljedica toga. Međutim, ako bez razloga osećate malaksalost, moguće je da vaše srce ima smetnje u radu i pumpa nedovoljnu količinu krvi u tkiva, uslijed čega se ona ne snabdevaju kiseonikom. U zavisnosti od uzroka, ova stanja se mogu uspješno liječiti.

”Preskakanje srca” – predstavlja karakteristični poremećaj u radu srca uslijed preuranjenih otkucaja koji remete ritam. To nije simptom koji treba zanemariti, posebno ukoliko se ponavlja. Uzrok se najčešće može otkriti EKG pregledom i nakon toga liječiti.

Usporavanje ili ubrzavanje otkucaja – Normalno srce ima 60 do 80 otkucaja u minuti, a sve ispod toga naziva se bradikardija (usporen srčani ritam), odnosno tahikardija (ukoliko srce ima više otkucaja). U zavisnosti od uzroka, ova stanja mogu se liječiti pre nego što se pojave drastične promjene na srčanom mišiču (zadebljanje, odumiranje tkiva, tromb…)

Bol – Probadanje u predjelu grudi ne mora obavezno ukazivati na poremećaj u radu srca ili predinfarktno stanje. Najčešće je u pitanju problem s probavom, gasovi ili smetnje u radu želuca. Međutim, treba obratiti pažnju na jak i dugotrajan bol na sredini grudne kosti, koji traje duže od 15 minuta. Bol se često širi prema ramenima, u jednu ili obje ruke i donju vilicu, i najjasniji je signal predinfarktnog stanja.

Rezultat slika za srčani udar