U Lisoviću sin zloupotrebio potpis oca i isprebijao ga motkom

U Lisoviću sin zloupotrebio potpis oca i isprebijao ga motkom 1Foto: Radenko Topalović

U selu Lisović pre 110 godina jedan sin je zloupotrebio potpis svog oca, a nakon toga ga i isprebijao motkom, te je stariji čovek završio na previjanju u Beogradu.

Kako piše Mali žurnal, stariji čovek je kod lekara došao sav „izubijan“.

„To je jedan otac koga je sin tako krvnički zlostavljao“, navodi ovaj list i dodaje da ga je sin potpisao, bez njegovog znanja, na menicu od 5.000 dinara.

U Lisoviću sin zloupotrebio potpis oca i isprebijao ga motkom 2
Foto: digitalna.nb.rs

„Otac je to saznao i zgranuo se. Potražio je sina i upitao ga da li je to istina. Sin ga je bezobrazno pogledao i rekao „jeste, pa šta“ – „šta to učini, sinko, da od Boga nađeš! Zar hoćeš da pod starost bogoradam pred tuđim vratima“. – Ćuti, bre, matora…dreknu sin uhvati motku i isprebija oca”, opisuje Mali žurnal.

Celokupno izdanje može da se čita na linku Narodne biblioteke.

List Danas svakoga dana prelistava glavne vesti na današnji dan pre 110 godina, tačnije 1912. godine. Predmet analize je dnevni list Mali Žurnal, koji danas ne postoji. Novine su izlazile u Beogradu kao informativni dnevni list od 1894-1915, godine i potom 1920 godine. Vlasnik i odgovorni urednik bio je Jovan Živković. Vremenom, list se razvijao i tematski širio: imao je dobru dopisničku mrežu, pratio je kulturni život i političke događaje.

Projekat je realizovan u saradnji i uz materijal iz digitalne arhive Narodne biblioteke Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Original Article