UJUTRO ŠALICA SLANE VODE UMJESTO KAVE? Ne zvuči lijepo, ali preporodit ćete se!

Pixabay

ČAŠA ZDRAVLJA

+
AAA

UJUTRO ŠALICA SLANE VODE UMJESTO KAVE? Ne zvuči lijepo, ali preporodit ćete se!

Autor: S.V.

Neko tko je navikao da ujutro “čim otvori oči” popije kavu ili doručkuje, na prijedlog da umjesto toga uzme čašu slane vode i popije ju u prazan želudac, vjerovatno će biti skeptičan ili će reagirati gađenjem. Međutim, vjerovali ili ne, to suvremenom čovjeku koji živi ubrzanim životnim tempom može donijeti mnoge koristi.

Da čaša posoljene vode iznimno povoljno utječe na ljudsko tijelo, znanstveno je dokazano. Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regenerira. U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakoga jutra, a zapadni je svijet tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je sol štetna za čovjekovo tijelo. “Caka” je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U tom je slučaju njezin zdrav učinak zajamčen.

1. Hidratacija

Nutricionist Matt Stone ističe da pijete li samo vodu za hidrataciju tijela, možete i pretjerati pa tijelo postaje prepunjeno tekućinom. Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu – posoljenu, jednom dnevno.

2. Probava

Imate li problema s probavom, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene i izreguliranu probavu.

3. Nestanak nesanice

Minerali soli smiruju živčani sustav. Stoga, imate li problema s nesanicom, ova će časa blagotvorno utjecati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

4. Detoksikacija

Riječ je o čaši čiji sadržaj djeluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

5. Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utječu na probleme s kostima, osobito onima koji imaju problema s osteoporozom.

6. Blagotvoran utjecaj na kožu

Ako želite nježan odsjaj čiste kože, poslite čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim čimbenikom, koža će vam blistati.

7. Bogat izvor minerala

Sve prethodne točke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njezinim blagotvornim učincima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvojite i iskušajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može.

Autor:S.V.

ZADNJE VIJESTI


OVO MOGU SVI!

TRENER JENNIFER LOPEZ OTKRIO TAJNE SAVRŠENE LINIJE DIVE! Zamorni treninzi u teretani odlaze u povijest


ČAŠA ZDRAVLJA

UJUTRO ŠALICA SLANE VODE UMJESTO KAVE? Ne zvuči lijepo, ali preporodit ćete se!


MALO JE DOVOLJNO

DOBRE VIJESTI ZA PIVOPIJE: Znanstvenici pronašli četiri razloga zbog kojih je dobro popiti malo piva


HITNA OBAVIJEST

OPREZ! U SLADOLEDU OTKRIVEN KANCEROGEN PESTICID! Na tržište ga je stavio veliki trgovački lanac

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article