Uklanite podočnjake, izbijeljite kožu i uklanite sitne bore uz pomoć ovoga!

5. Kisela pavlaka

Takođe odličan trik za prokrvljenost. Namažite po jednu kašiku na svako oko, sačekajte 10-ak minuta, a zatim isperite.

Smatra se da su oči ogledalo naše duše, o čijoj ljepoti su govorili mnogi umjetnici i pjesnici. Taj najveći ukras našeg lica, međutim, često biva narušen u današnjem ubrzanom vremenu tempom života koji se očituje i na našem licu, iscrpljenosti pa i naposljetku pojavom tamnih kolutova u području ispod očiju tzv. podočnjaka, natečenom ili umornom izgledu očiju.

 

Otkrijte uzrok kako bi riješili problem

Image result for podočnjaci

Podočnjaci koji su natečeni ukazuju na problem s bubrezima te su pokazatelj pretjerane izloženosti organizma stresu ili zaostajanju vode i stvaranju masnog tkiva u području oko očiju; ako su tamni, ukazuju na problem anemije te povećan prodor krvi izvan stjenke krvnih žila u tkivo; ako su crveno-ljubičasti kolutovi oko očiju ukazuju na smetnje limfnog sustava te također funkcije bubrega; dok smeđa boja ukazuje na opterećenje jetre. Konzumira li se alkohol u neprimjerenim količinama, podočnjaci su ispupčeni i otečeni.

Uklanjanjem osnovnog uzroka uklanjaju se i problemi. Unesite zdrave navike u svoj životni stil – naučite vježbe disanja, odmarajte se, unesite male promijene u svoju prehranu. Rezultati će zasigurno biti brzo vidljivi, vaše lice (i koža) će izgledati ljepše, svježije i odmornije, a oči zasjati.

  • PREHRANA

Nastajanje podočnjaka često se pripisuje nedostatku pojedinih vitamina i minerala (željeza, vitamina K, B12 ili antioksidansa poput vitamina A, C i E). Stoga za početak promijenite svoju dnevnu rutinu ispijanja popodnevne kafe i zamijenite šoljicom biljnog čaja bogatog antioksidansima koji djeluju protuupalno.

Image result for podočnjaci

Za dobru i zdravu kožu potreban je dovoljan unos vitamina A i E te niacin (vitamin B3) koje dobivamo kroz prehranu. Svakako bi prehrana trebala biti uravnotežena te bi trebalo izbjegavati uzimanje brze hrane s puno masnoća ili manje nutritivne vrijednosti, jer će se to prepoznati na našoj koži pa i licu. Stoga jedite mnogo voća i povrća, prije svega zelenog lisnatog povrća kao što su špinat, kupus, kelj i slično. Na primjer avakodo i jaja obiluju biotinom, odnosno vitaminom B7.

Također, smanjite unos soli jer previše soli u organizmu može rezultirati zadržavanjem vode u tijelu i usporavanjem cirkulacije, a samim time i pojavom podočnjaka.

Kako su tamni podočnjaci pokazatelj moguće prisutnosti anemije, te da uz željezo u krvi nedostaje i kisik, kako je željezo njegov glavni “prijevoznik” kroz krvotok, poboljšajte razinu hemoglobina u krvi tako da konzumirate svako jutro 5 grožđica i 5 badema prethodno namočenih u malo vode preko noći.

  • VODA

Voda je jako bitan segment u borbi protiv podočnjaka, budući da ona sudjeluje u procesu detoksikacije organizma. Voda sačinjava 72 % čovjekovog tijela, pa je tako vodu potrebno piti i kako bi spriječili dehidraciju. Dovoljna dnevna količina vode koju trebamo unijeti u tijelo je 2-2,5 litre (8-10 čaša)

Image result for voda za podočnjake

  • SAN

Najbolji recept za sjajne i bistre oči je okrepljujući noćni odmor. Potrebno je barem 6-8 sati sna da bi svi naši sustavi tijela mogli normalno funkcionirati tijekom dana. Loš učinak nedostatka sna pokazat će se vremenom i na našoj koži,  jer se kožne stanice i mišićno tkivo najviše regeneriraju dok spavamo. Stoga nedostatak sna ubrzava proces starenja, koža gubi elastičnost te se na njoj manifestira bljedilo, podočnjaci, bore, a  remeti se i rad nadbubrežne žlijezde, koja je između ostalog odgovorna za regulaciju razine vode i minerala u organizmu.

  • SUNČEVA SVJETLOST

Oči su jedini organ koji dobiva energiju direktno putem svjetla, dok ju ostali organi crpe jedni iz drugih. Uz to, sunce je glavni izvor vitamina D koji je dokazano zadužen i za lijep izgled naše kože. Istraživanja su pokazala da ukoliko se u našem organizmu nalazi dovoljno vitamina D, naš ten i koža će biti čisti, bez akni, bore će se smanjiti, neće doći do pojave ružnih mrlja na licu, povećat će se elastičnost kože.