Uz ovaj nevjerovatno precizan test u trajanju od 30 SEKUDNI OTKRIJTE OD ČEGA BOLUJETE!

Sipajte ledeno  hladnu vodu u čašu i u nju na trideset  sekundi uronite vrhove prstiju. Nakon ovog kratkog vremena imat ćete jasan uvid o svom zdravstvenom stanju, da li ste potpuo zdravi ili ipak imate nekih zdravstvenih tegoba. Svi smo mi ponekad lijeni i mrzi nas odlazak kod ljekara. Često posežemo za stvarima i biljkama iz prirode koje će nam prolongirati odlazak doktoru što uopće i nije tako loše. Stoga, ovaj test je ipak idealan, uštedjet ćete na vremenu, te ćete na osnovu njega znati da li da posjetite ljekara ili je sa vašim zdravljem ipak sve u redu.

Nakon ovog kratkog testa na osnovu uronjenjenih prstiju desit će se to da ako vrhovi prstiju postanu plavičasti ili bijeli, onda vi zasigurno imate ozbiljne probleme sa cirkulacijom.

Značajna promjena temperature, ili preživljavanje velkog stresa mogu da izazovu grčenje krvnih sudova i žila koji dopremaju krv do ušiju, nosa ili prstiju.

Kao posljedica toga, ovi dijelovi tijela ne primaju dovoljno krvi te, mogu da utrnu.

Probleme sa cirkulacijom  najčešće mogu da izazovu krvni ugrušci, u medicini poznati kao tromb koji mogu biti veoma opasni. Ako se razlože, nažalost mogu da dođu do srca i pluća te postanu najčešće smrtonosni. Također, mogu da izazovu gojaznost ili dijabetes.