Jelena Rozga ima 54 kilograma, a ovo je njen jelovnik: Jedna stvar je PRESUDNA za fit činiju

Jelena Rozga ima 54 kilograma, a ovo je njen jelovnik: Jedna stvar je PRESUDNA za fit činiju

Naj žena/Kristijana Ćaćić

Jelena je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a nakon toga i tahikardija. Pevačica tvrdi da je zbog svog zdravstvenog stanja održavala istu težinu dugi niz godina.

– Moji problemi sa štitastom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva – priča pevačica i dodaje:

– Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitaste žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom.

Najbolji trening za pevačicu su njeni nastupi.

– Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane “fit” i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija koronavirusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno.

– Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje, objašnjava Rozga koja kaže da je umerenost sve što je potrebno, a prenosi Wanted.

Kako izgleda jelovnik Jelene Rozge

  • Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom
  • Ručak: Supa, meso, salata
  • Večera: Riba i povrće

Savet: Budite umereni u svemu

BONUS VIDEO

Read More