U Dolbi teatru je sinoć odzvanjalo "Mama, dobio sam OSKARA": Zbog izbegličkog kampa i MUČNOG života odustao je od glume, a sinoć je JECAO od sreće

Sa 51 godinom, Ke Huj Kvan osvojio je nagradu u kategoriji najboljeg sporednog glumca za svoju ulogu u filmu “Sve u isto vrijeme”, koji je osvojio publiku širom sveta

Ke Huj Kvan, vijetnamsko-američki glumac, osvojio je svog prvog Oskara u kategoriji najboljeg sporednog glumca za film „Sve u isto vreme“.

Kvan se vratio glumi posle 30 godina pauze, a ubrzo potom osvojio Zlatni globus i SAG nagradu.

Tokom svog emotivnog govora, zahvalio se porodici na podršci, a posebno se obratio majci koja ima 94 godine i koja je od kuće pratila ceremoniju.

Profimedia

 

– Hvala vam. Moja mama ima 94 godine i gleda me od kuće. Mama, osvojio sam Oscara – rekao je Ke Huj pa dodao:

– Moje putovanje započelo je na brodu. Godinama sam bio u kampu za izbeglice. Nekako sam završio na najvećoj pozornici u Holivudu. Kažu da se ovakve priče događaju samo u filmovima. Ne mogu da verujem da se ovo događa meni. Ovo je američki san.

Kvan je naglasio da je njegov životni put počeo na brodu, a u logoru je ostao kao izbeglica. Ipak, zahvaljujući upornosti i talentu, uspeo je da se probije u sam vrh svetske filmske industrije, a njegova priča je inspiracija za sve one koji sanjaju veliko.

– Snovi su nešto u šta treba da verujete. Ja sam umalo odustao od svog. Za sve vas koji gledate, molim vas da ostvarite svoje snove – rekao je glumac.

Ke Huj Kvan svima je dobro poznat kao dečja glumačka zvezda, a proslavile su ga uloge u filmovima “Gunis” i “Indijana Džons”. Iako su filmovi u kojima je glumio postali svetski poznati, Kvan je smatrao kako ne postoji previše uloga za azijske glumce pa je tako i odustao od glumačke karijere.

Profimedia

 

Ipak, nakon tri decenije je odlučio da se vrati pa je odigrao ulogu u filmu “Sve u isto vreme”. Nakon što je film izašao, nominacije za različite nagrade su počele da se nižu, a jedan od omiljenih dečjih glumaca osvojio je neke od najprestižnijih nagrada.

BONUS VIDEO

Read More