Ove cipele su najveći trend SEZONE: Ženama je nekada od njih bila MUKA, a sada se otimaju za svoj PAR

Meri-Džejn cipele ili lakovane cipelice sa kaišćićima nekada su bile rezervisane isključivo za devojčice

Danas su malo promenile formu i oblik, a iako su decenijama među omiljenim komadima obuće, stilisti veruju da će se ove sezone baš one naći na vrhu liste omiljenih.

Zbog svog jednostavnog, ali elegantnog izgleda, i zbog toga što se mogu nositi sa različitim odevnim kombinacijama, od ležernih do svečanih prilika, privlače žene širom sveta.

Cipele Meri Džejn su obično ravne ili imaju nisku potpeticu, a karakteriše ih kaiš koji ide preko sredine stopala i zakopčava se kopčom ili čičkom. Ipak, danas slične modele možemo pronaći i sa debljom štiklom. Ove cipele su često napravljene od kože ili drugih materijala kao što su platno ili sintetički materijali. Iako su crna i braon najpopularnije boje, dostupne su i u drugim bojama i dezenima.

Osim što su elegantne, cipele Meri Džejn su takođe izuzetno udobne za nošenje. Mogu da se  nose uz haljine, suknje, pantalone i farmerke, a prikladne su za skoro svaku priliku. 

Primetno je i da mnoge trendseterke preferiraju trend nošenja ovih cipela i belih čarapica.

I dok neki veruju da je ova kombinacija samo za najhrabrije, ne sumnjamo da ćemo je uskoro videti i na beogradskim ulicama.

Da li vam se dopadaju i kako biste ih vi nosili?

Read More