"Ako uočite RAK, odstranite mi obe DOJKE: Šeron Stoun je sinoćnim govorom RASPLAKALA svet, trenutno vodi BORBU sa tumorom!

Glumica je rekla da “ovo nije lako vreme ni za koga od nas” te je otvoreno počela da priča o svojim zdravstvenim problemima

Šeron Stoun je dobila nagradu za hrabrost na ceremoniji Ženskog fonda za istraživanje raka (WCRF). Ona je tim povodom održava govor kojim je raspakala milione ljudi. 

Otkrila je, da se trenutno i ona bori sa tumorom.

– Obično kratko govorim i nije me briga za to šta drugi kažu –, rekla je na početku, a zatim je nastavila o problemima s kojima se sama suočila.

Sharon Stone on health scare when she was told she had breast cancer. “I went to the hospital saying, ‘If you open me up and it’s cancer, please take both my breasts’ because I am not a person defined by my breasts. That might seem funny coming from me since you’ve all seen ‘em.” pic.twitter.com/YTr17fB8jD — Chris Gardner (@chrissgardner) March 17, 2023

– Ove mamografije nisu zabavne. Otišla sam u bolnicu i rekla im: “Ako me otvorite i vidite da imam rak, molim vas, odstranite mi obe dojke”. Ja nisam osoba koju definišu moje grudi. To možda zvuči smešno jer ste svi videli moje grudi. Videli ste moje grudi nakon operacije, niste ni znali to. Stojim ovdje i govorim vam da mi je uklonjeno jedno ipo i više tkiva s grudi, a niko od vas to nije znao -, rekla je glumica koja je bila na operaciji rekonstrukcije grudi 2001. godine, nakon što su joj odstranili benigne tumore.

Courage Award recipient Sharon Stone: “I brought a couple of notes tonight. I usually just speak off the cuff because, as you well know, I don’t give a shit.” pic.twitter.com/9PfaUSAA3k — Chris Gardner (@chrissgardner) March 17, 2023

Šeron je u novembru prošle godine dobila pogrešnu dijagnozu, a kada je zatražila mišljenje od drugog lekara, saznala je da ima veliki fibroidni tumor koji mora da se izvadi. Fibroidi su nekancerogene izrasline koje se razvijaju u ili oko materice. Najčešće se javljaju kao višestruke tumorske mase koje sporo rastu i često ne izazivaju simptome. Šeron je prilikom govora pokušala da motiviše okupljene da doniraju novac, a onda se rasplakala.

– Znam da je teško poslati SMS poruku kako bi se uplatio novac, barem meni je, ja se ne služim najbolje tehnologijom, ali mogu da ispišem ček. Makar i to je sada hrabar potez… Ja sam upravo izgubila polovinu svog novca zbog jedne situacije s bankom, ali to me ne sprečava da dođem ovde -, rekla je glumica. Šeron se dotakla i brata Patrika koji je prošlog meseca preminuo u 57. godini.

– Ustanite i recite koliko vredite. Izazivam vas. To je ono što je hrabrost -, zaključila je. 

BONUS VIDEO

Read More