Ovo je savršena FRIZURA za sve žene: Profesionalni frizeri otkrivaju kako istaći JAGODICE i OČI

Jedna od najboljih frizura za žene koje imaju preko 50 godina je frizura sa šiškama, preporučuju frizerski stručnjaci

Kako to da šiške daju tako moderniji, svežiji i mladenačkiji izgled? Profesionalni frizeri pričali su o njihovom uticaju, oblikovanju i održavanju.

“Naime, šiške čine da oči izgledaju veće, usne punije, a jagodične kosti izraženije, zbog čega su popularne u svim godinama, a posebno nakon 50. godine. O borama na čelu nećete morati brinuti – jer će one biti prekrivene, a sve ostale efekte postići ćete ovisno o obliku koji odaberete”, poručuju beauty stručnjaci, a prenosi portal Elle.

Odaberete li kraće, oči će se još više istaknute i delovaće šire, što jako utieče na izgled ostatka lica (prividno postaje podignuto i zategnuto). No, ni tu ne treba preterivati, pa treba izbegavati šiške do pola čela.

Oblik koji predlažu profesionalni frizeri i kreatori frizure”francuske rese”, koja je najpopularnija među Francuskinjama, je onaj u kojem su šiške kraće u sredini, a duže sa strane (lepezast oblik).

“Na taj se način duži delovi stapaju s ostatkom kose kako ona raste (što je i lakše održavati), a kraći se s vremenom stapaju s obrvama i odaju nonšalantan i chic izgled”, objašnjavaju.

BONUS VIDEO

Read More