"Posebna sam": Ima 20 godina, a zbog ove NEIZLEČIVE bolesti izgleda kao da ide u predškolsko

Videći je na ulici, ili gledajući njene fotografije, neko bi mogao pomisliti “kako je slatka devojčica, sigurno ide u vrtić”

Aboli Jarit iako ima 20 godina, zbog bolesti još uvek izgleda kao devojčica. Osteodistrofija bubrežne kosti ostavila ju je deformisanu i zaustavila njen fizički razvoj u ranoj fazi.

Aboli (20) je navikla na činjenicu da je ljudi i dalje mešaju sa detetom zbog retke bolesti koja joj je dijagnostikovana. Mlada žena je visoka samo jedan metar i još uvek mora da nosi pelene svaki dan. Rahitis je odavno zaustavio njen rast. Pored toga, to je izazvalo iskrivljenje njenih kostiju i rizikuje od otkazivanja bubrega.

Devojka je rođena i bez bešike. Zbog toga mora stalno da nosi pelene. Lekari su morali da iseku rupu u njenom struku kako bi sprečili da se urin nakuplja u njenom telu. 

Zbog usporavanja rasta i izobličenja kostiju, Aboli ne može da hoda. Ipak, ne gubi duh. Mlada žena iz Nagpura, Maharaštra, Indija, kaže da je srećna što izgleda tako mlado.

– Sa 20 godina se osećam dobro, imam sreće i posebna sam – naglašava ona u razgovoru sa novinarima.

– Kada svi odrastu, počinju da izgledaju drugačije, ali ja izgledam isto… što mi se zaista sviđa. Hvala Bogu što je od mene načinio kul klinku koji se nikada nije promenila.

Ova 20-godišnjakinja je srećna što je i dalje živa uprkos bolesti.

Aboli se i dalje nada da će ispuniti svoj san o slavi.

– Želim da postanem pevačica i glumica u Bolivudu i Holivudu, nadam se da ću to moći uskoro – rekla je ona novinarima. Nažalost, morala je da odustane od svog sna o plesu jer je pala zbog bolesti. Jednom je pri padu slomila nogu, zbog čega nije mogla da hoda. Sada pleše sedeći.

BONUS VIDEO

Read More