Da li su vam ruke i noge su vam stalno HLADNE? Ove tri biljke možete da koristite za pospešivanje CIRKULACIJE

Za ljude čije su noge i ruke konstantno hladne, obično se smatra da imaju problem sa cirkulacijom

Postoji nekoliko razloga za pojavu ovog problema: može biti nasledan, a može se javiti i kao posledica manjka fizičke aktivnosti, piše Informer.

Osim terapije koju vam može pripisati lekar, od pomoći vam mogu biti i biljke koje se od davnina koriste za pospešivanje cirkulacije u rukama i nogama.

Ruzmarin

U narodnoj medicini ruzmarin se najčešće koristi kao napitak, ali čaj od ove biljke može da se koristi i za pripremu obloga. Kašiku listića ruzmarina kuvajte dva minuta u 1,5 dl vode, pa procedite. Čajem nakvasite lanenu krpu, obmotajte oko stopala, prekrijte suvim toplim peškirom i držite dvadesetak minuta. Ovaj tretman je najdelotvorniji pred spavanje.

Đumbir

Sastojci đumbira proširuju arterije i tako poboljšavaju cirkulaciju. Zato se on koristi za spuštanje nivoa holesterola i triglicerida u krvi, opuštanje mišića i kao dobro sredstvo za reumatske probleme. Dve kafene kašičice svežeg ili kafenu kašičicu suvog đumbira prelijte šoljom ključale vode, promešajte i pustite da se malo prohladi. Pijte topao napitak dva puta dnevno.

Beli luk

Osim što snižava visok krvni pritisak, beli luk širi krvne sudove i zagreva organizam. Očistite i izgnječite 350 g belog luka, pa sipajte u stakleni sud i prelijte sa tri decilitra alkohola. Dobro zatvorite i odložite na hladno i mračno mesto, ali ne u frižider.

Posle deset dana ispasirajte talog, a zatim sve procedite kroz četiri sloja gaze. Naredna tri dana ovaj napitak treba da miruje na istom mestu i pod istim uslovima. Pijte tri puta dnevno po pet do 25 kapi.

BONUS VIDEO

Read More