Katarska princeza kao sinonim za savršen modni ukus: Ima najbolji stil na svetu, što je i ozvaničeno!

Katarska princeza je najlepše obučena pripadnica neke kraljevske porodice po mišljenju mnogih.

Moza bin Naser je žena šeika Hamada Halifa Al Tanija, nekadašnjeg katarskog emira, je sinonim za savršen modni ukus u kojem je nepogrešiva! Da ima sjajan osećaj za modi i zanično je potvrđeno pre sedam godina, kada je primljena u Međunarodnu kuću najbolje obučenih žena na svetu.

Inače, o stilu prve dame Katara pisao je i čuveni “Vogue” koji je uvrstio u pet najbolje odevenih žena sveta. “Vanity Fair” ju je proglasio najlepše obučenom damom plave krvi, a za Džulijena Mekdonalda ona je druga Džeki Kenedi.

Sa druge strane, Moza bin Naser je majka je sedmoro dece, baka nekoliko unučića, supruga katarskog emira i žena koja je pravi primer elegancije i stila.

Supruga katarskog emira postala je 1977. godine, tek što je napunila 18. U tom momentu bila je studentkinja Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje. Tu se nije zaustavila, te se može pohvaliti i sa sedam doktorata.

Žena katarskog šeika, poznata po damskom stilu. Elegantni turbani su postali Mozin zaštitni znak, koje uvek nosi umesto hidžaba.

Moza je jedna od retkih dama koje 365 dana u godini oblače komade visoke mode poput Chanel, Dior, Gucci, YSL i mnogi drugi. Njeno veličanstvo kupuje komade koji koštaju između 20.000 i 30.000 dolara, a specijalno dizajnirana odeća za nju dostiže cenu i do 100. 000 dolara. Zaljubljenik je u intezivne, moćne boje, ali i raskošne ukrase na garderobi poput volana, šljokica, plisea.

I sama vlasnica jedne modne kompanije – ona ima 100 odsto udela u poznatoj francuskoj kompaniji za proizvodnju kožne galanterije “Le Tanneur & Cie”.

Pažnju svetske javnosti nije samo privukla lepotom već i stavom, koji je uvek jasno iznosila držeći govore u vodećim političkim i društvenim institucijama.

Read More