Tajna privlačnosti žena sa OBLINAMA: Naučnici otkrili zašto muškarci više vole "da ljulja nego da žulja"!

Žene koje imaju figuru peščanog sata su sinonim za lepotu,i upravo je taj oblik onaj koji privlači muškarce. Međutim, postavlja se pitanje zašto.

Svima je poznato da muškarci vole žene koje imaju veće grudi i zadnjicu, ali da li zapravo postoji odgovor na to pitanje, osim onog najpopularnijeg – pa to je privlačno?

Zapravo da, postoji naučno objašnjenje zbog kojeg ogroman broj muškaraca žudi za ženskim oblinama i zbog čega su žene poput Kim Kardašijan toliko popularne među muškarcima.

Velike grudi, širi kukovi i obla zadnjica muškarcima šalju instinktivnu poruku, a to je da su ove žene spremne da rađaju decu i da to one mogu sa lakoćom da urade. Iako verovatno ni u ludilu ne pomišljate na dete kada vidite lepo građenu devojku, vaš instinktivni deo mozga o tome razmišlja i šalje vam signale da je devojka ispred vas privlačna i zgodna.

Shutterstock

 

Naše telo je programirano da nam poveća šanse za reprodukcijom i proišrenjem vaše loze. Zbog toga naš mozak šalje signale da su najzgodnije žene one koje imaju najveće šanse da rode zdravo dete bez mnogo problema.

Ovo dokazuje još jednu stvar, a to je da smo još uvek delom instinktivna bića koja su evolucijom isprogramirana da deluju i da rade određene stvari bez razmišljanja. Naravno, naš svesni deo mozga može da isključi ove instinkte, pa tako imate primere gde su ljudi oženjeni sa ženama koje nisu oble i koje su prosto rečeno „ravne kao daska“, ali ih oni neizmerno vole i nikada ne pomišljaju da ih ostave. Ipak, činjenica je da takve žene nikada neće biti privlačne kao žene sa oblinama na prvi pogled.

Read More