Ceo život POGREŠNO koristite dezodorans: Doktor otkriva kada NIKAKO ne smete da ga nanosite

Ali malo ko zna da to radimo na pogrešan način i time narušavamo zdravlje.

Doktorka Daun Harper za “The Sun” otkrila koji su pravi način i vreme za korišćenje ovog preparata, i kako ono utiče na kožu.

Prevelika količina

Većina ljudi preteruje sa količinom kada nanosi dezodorans.

Time se zapušavaju pore, i koža ne može da diše. Ovakav način upotrebe može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme, s obzirom na to da dezodorans sadrži materije koje u većoj količini mogu biti štetne za nas. Prema rečima doktorke Daun Harper, sasvim je dovoljno napraviti po dva poteza rukom nagore i nadole, i bićemo zaštićeni. Sve preko toga je potpuno suvišno.

Stavljanje dezodoransa ujutru

Nanošenje dezodoransa je, vrlo često, deo svakodnevne jutarnje rutine. Ipak, prema rečima doktorke Harper, zdravije je stavljati dezodorans uveč, jer na taj način dajemo koži vreme da ga apsorbuje.

Stavljanje dezodoransa posle tuširanja

Nanošenje antiperspiranata na vlažnu kožu je takođe pogrešno, jer ih koža neće apsorbovati na pravi način. Topla voda kojom se tuširamo širi pore, i time višak štetnih materija dopire u unutrašnjost kože.

Najbolje bi bilo sačekati da se vaš pazuh u potpunosti osuši.

Korišćenje u toku dana

Ovo takođe nije preporuka, jer ćete na taj način da “zabetonirate” bakterije ispod pazuha i one će se zadržati na koži. Isto pravilo važi i posle treninga.

BONUS VIDEO

Read More