Operisala nos, pa jedva izvukla živu glavu: Zbog ovog estetskog zahvata, završila je na respiratoru

Plastična hirurgija je trebalo da joj da samopouzdanje, a desilo se upravo obrnuto

26-godišnja Vlada je stavljena na respirator ubrzo nakon što je podvrgnuta hirurškoj rinoplastici. Lekari ističu da je ova procedura jedna od najkomplikovanijih u oblasti estetske medicine.

Strani mediji šire priču o 26-godišnjoj Ruskinji. Vlada Antropova, potiče iz Brjanske oblasti, koja se graniči sa Belorusijom. Pre nekoliko godina, žena se preselila da studira u Moskvi. Diplomirala je na Državnom lingvističkom univerzitetu u prestonici. Tokom studija bavila se modelingom i vođenjem Instagram naloga.

Ova 26-godišnjakinja je dugo imala kompleks zbog nosa. Konačno je odlučila da ode u prestižnu kliniku “Zukovka” u blizini Moskve i prijavi se za korekciju.

U početku je sve išlo po planu. Nažalost, noću, nekoliko sati nakon operacije, Ruskinja je počela da ima problema sa disanjem. Odvezena je u javnu bolnicu i stavljena na respirator.

Kanal „ŠOT” javio je na Telegramu da je stanje 26-godišnjakinje uspešno stabilizovano, ali lekari još nisu odlučili da je isključe sa aparata. Postoji rizik da Antropova i dalje neće moći sama da diše.

Operisala nos, pa jedva izvukla živu glavu: Zbog ovog estetskog zahvata, završila je na respiratoru

Printscreen

 

Klinika “Zukovka”, od koje je zatražen komentar, nije komentarisala slučaj.

Rinoplastika može dovesti do smrti

Vest o ovoj plastičnoj operaciji nosa podelio je ruski list „Večernaja Moskva“, plastični hirurg dr Igor Korotkoj. Naučnik je skrenuo pažnju na veliki rizik od rinoplastike.

– Najveći izazov je promena mosta nosa kada se koštano tkivo preseče. Može doći do krvarenja, pa čak i oštećenja osnove lobanje, što može dovesti do smrti – rekao je Rus.

BONUS VIDEO

Read More