Armanijev recept za savršen stil: Svaka žena treba da ima ovih pet stvari

Kralj elegancije Đorđo Armani veoma retko daje intervjue, a još ređe otkriva tajne savršenog stila, te svaka njegova reč ima težinu i nepogrešivo pokazuje pravac u kom dobro stilizovana žena treba da ide. Nove kolekcije 89-godišnjog dizajnera redovno vaskrsavaju klasiku i ponovo joj daju na ceni. Armani se poslednjih godina vraća svojim korenima ,odnosno minimalizmu i klasičnom dizajnu koji prevazilazi vreme i mesto.

Novinari “Vogue” su svojevremeno upitali Armanija kojih to pet komada svaka dama mora ima u svom ormaru, a evo šta je to izdvojio car italijanske mode.

Kao najvažniji komad u ormaru svake žene Đorđo Armani je izdvojio kvalitetnu jaknu.

” Za mene je jakna kamen temeljac kako ženske, tako i muške garderobe. To je svestran komad, koji sam dizajnirao tako da bude ležerna, udobna i iznad svega da ne sputava. Nestrukturirane jakne koje sam 80-ih godina dizajnirao za muškarce i žene postale su moj zaštitni znak, a čini se da sve ostalo proizlazi iz ovog jednostavnog komada kog stalno modno preispitujem i revidiram “otkrio je dizajner.

Na visoko drugo mesto pozicionirao je udobno odelo, a njegovu listu neophodnih komada u ormaru svake žene dopunili su i obična T-majica, ženstvena bluza i dugačak kaput.

Read More