Pravi akrobata na merdevinama: Lepa Ivanka iz Gruzije moluje fasade, radi na krovovima, a želi da ostane u Srbiji

Ne krije da svoj posao voli jako, a najsrećnija je kada se poslodavcima dopadne kako je obavila posao

Kada Ivanka Kovrikova iz Gruzije ide da pogađa posao uvek se susretne sa zbunjenim licima mušterija, koji očekuju da će videti muškarca, a umesto toga dođe im sređena žena prijatnog izgleda.

Već dvadeset godina Ivanka radi “muški” posao. Zahvaljujući sestri postala je moler, radila je u nekoliko zemalja, a danas radi na izvođenju radova na Sava centru, a kako kaže, u Srbiji joj se veoma sviđa.

Ivanka tvrdi da se visine ne boji, pa sa kolegama rame uz rame radi i na 25. spratu. Moluje fasade, radi i na krovovima, a na merdevinama je pravi akrobata. Ne krije da svoj posao voli jako, a najsrećnija je kada se poslodavcima dopadne kako je obavila posao.

– Najbitnije je da bude lepo, a brzina nije važna. Važno je da bude lepo, kada je gazda zadovoljan, i ja sam zadovoljna što je moj posao tako lepo završio – kaže Ivanka.

Iako je radila u nekoliko zemalja, otkrila je da ne bi volela da se seli iz Srbije.

– Mislim da ovde ostanem da živim i radim. Srbija je lepa zemlja – rekla je Ivanka za RTS.

Ivanka nije jedina dama koja se bavi muškim poslom. U medijima je već poznata i lepotica Tanja Dimitrijević, koja je varilac. Tanja svoje radno vreme provodi pod punom varilačkom opremom, ali je to ne sprečava da ispod nje, uvek bude lepo sređena, našminkana.

I Merima iz Beograda mnogima je omiljena molerka. U ovom poslu je već 28 godina, i jedna od retkih dama koje se ovim poslom bave.

Read More