Frizura utiče da se osećamo bolje u svojoj koži: Sa ova tri načina stilizovanja kose delovaćete mršavije

Postoje univerzalne frizure koje dobro stoje gotovo svima sa kojima možete da izgledate mršavije

Odavno smo naučili lekciju da dobra frizura može da učini da se osećamo bolje u svojoj koži. Mada izbor frizure zavisi od starosne dobi, teksture i kvaliteta kose, kao i od životnog stila i aktuelnih trendova, postoje univerzalne frizure koje dobro stoje gotovo svima, a sa kojima kosa izgleda gušće, lice podmlađeno, pa čak i mršavije. Naime, način na koji je ošišana vaša kosa može da bude ključan u tome da li ćete na prvi pogled ostaviti utisak punije ili fit osobe. 

Bez obzira na to da li imate okruglo lice, koje želite da izdužite, ili da vam je cilj da sakrijere da ste dobili višak kilograma, pravilo broj jedan glasi da bi trebalo da izbegavate frizure oštrih linija jer će one učiniti da vaše lice izgleda još zaobljenije. Umesto njih, birajte stilove koji će stvoriti manje volumene oko lica.

Bob

Ovo je možda i najbolje rešenje. Dugački bob će na idealan način zaokružiti lice i učiniće ga tanjim. Opredelite se za dužinu koja je desetak centimetara ispod vaše brade, a najbolje je da bude u ravni ključne kosti. Ukoliko biste želeli nešto kraću frizuru, dobro je da vaša kosa bude ošišana tako da imate suptilne slojeve, a nikada nemojte birati bob koji je iznad vaše brade.

Slojevita kosa

Ako želite da imate nešto dužu kosu opredelite se za frizuru sa slojevima jer će oni stvoriti iluziju tanjeg lica. Jedina stvar koju bi trebalo da imate na umu jeste da bi volumen trebalo da bude u nižim delovima kose, kako bi vaše lice izgledalo skladno. U zavisnosti od toga kakva je struktura vaše kose, ovu frizuru možete nositi i tako što ćete se fenirati na ravno, ali još bolje izgleda kada se kosa prelomi.

Dugačke šiške

Dugačke šiške takođe su dobar izbor za devojke koje žele da izgledaju mršavije. Odlučite se za duboke šiške i nosite ih ili podeljene na sredini ili sa strane. Ovo je odličan način da produžite lice, ali i da istaknete oči.

Osim o obliku lica, kada birate frizuru vodite računa i o tome kakve je testure i gustine vaša kosa, ali i kakve su vam svakodnevne navike.

Read More