Pravilna nega noktiju: Za lep manikir treba obratiti ispratite ove savete, zima im ne može ništa!

Usled nepovoljnih vremenskih uslova i suvog vazduha u prostorijama, strada koža oko noktiju. Kako negovati zanoktice i sačuvati manikir?

Bez obzira koliko je lep manikir, slabo hidratizovana koža oko noktiju i neuredne zanoktice mogu da ga  unište. Stanje manikira u velikoj meri zavisi od pravilne tehnike obrade, međutim, nakon nekog vremena koža oko nokta može da počne da se ljušti i suši. Možete ispraviti situaciju i osvežiti manikir kod kuće. Objasnićemo vam kako da pravilno negujete zanoktice.

Kako negovati zanoktice da bi vaš manikir izgledao besprekorno

Redovno vlaženje

Krema za ruke se mora nanositi svakodnevno, najbolje nakon svakog pranja ruku. Sapun i voda u velikoj meri isušuju kožu, zbog čega stradaju kutikule koje se suše i pucaju. Tokom dana birajte kreme lagane i brzo upijajuće teksture. A noću možete naneti gušća i hranljiviju kremu koji će nahraniti zanoktice, ublažiti upalu i sprečiti njihovo pucanje. Nakon nanošenja kreme, lagano je utrljajte u kutikule.

Piling za zanoktice

Piling za zanoktice će vam pomoći da brzo sredite ruke i osvežite manikir. Naravno, možete naneti i običan piling za lice ili telo, ali specijalni proizvodi deluju nežnije i dodatno omekšavaju zanoktice. Nanesite proizvod, masirajte područje oko nokta, a zatim nanesite hidratantnu kremu i laganao utrljajte u područje oko noktiju.

nokti

Shutterstock

 

Ulje za zanoktice

Ulje je najbolji način da produžite svežinu manikira i održite zanoktice hidrriranim dugo vremena. Preporučujemo da uvek nosite ulje sa sobom u obliku olovke: na taj način možete brzo naneti proizvod na kožu i hidrirati je u pogodnom trenutku. Ulja takođe sadrže korisne supstance koje pomažu u jačanju nokatne ploče.

Vosak za zanoktice

Drugi način da navlažite zanoktice je vosak. Vosak brzo maskira ispucale zanoktice i zadržava vlagu u kutikulama. Mmože se nanositi tokom dana ili koristiti nakon hidratantne kreme.

Maska za ruke

Suve, ispucale zanoktice će sanirati i maske za ruke koje treba nanositi nekoliko puta nedeljno. Dolaze u dva formata: rukavice natopljene esencijom i guste maske u obliku kreme. Ako nemate specijalnu masku, sličan efekat se može postići upotrebom guste kreme i pamučnih rukavica. Nanesite proizvod u debelom sloju, stavite rukavice i ostavite da deluje 15-20 minuta. Zahvaljujući toploti, krema će prodreti dublje u kožu i dobro je navlažiti, čineći je glatkom i mekom. 

Gurnite kutikule unazad

Ne bi trebalo da sami sečete kutikule ako se već niste dobro izveštili u tome, jer možete napraviti pukotine kroz koje mogu prodreti bakterije i uzrokovati upalu zanoktica. Ako je kutikula već narasla, možete je gurnuti unazad pomoću štapića za manikir. Prvo omekšajte kutikule u toploj kupki ili pomoću sredstva za omekšavanje zanoktica, a zatim nežno, bez pritiskanja na nokat, pogurajte kutikule prema korenu nokta.

Bonus Najžena:

Read More