Kada biste ponovo bili tinejdžer šta biste drugačije uradili? Evo šta kažu ljudi u našoj zemlji, najčešći odgovor uopšte nismo očekivali

Iako verovatno mnogi od nas ne razmišljaju o prošlim danima i mladosti, pitanje šta bismo promenili da se ponovo vratimo u tinejdžerske dane svakako će nas navesti na razmišljanje

Upravo ovo pitanje postavio je jedan korisnik društvene mreže Redit i izazvao mnogobrojne reakcije.

“Helo! Imam 16 godina I hteo bih od vas da čujem kad biste opet bili u mojim godinama šta biste drugačije uradili ili šta biste uradili što se kajate da niste?”, glasilo je pitanje, a odgovori su bili kreativni i više nego iznenađujući.

“Izbegavao bih druženje sa lošim ljudima pa makar po cenu potpune samoće. Potrudio bih se da stvorim neke zdrave navike i rutine. Od zdrave ishrane do navike da uvek raspremam za sobom i generalno budem uredan”, prokomentarisala je prva osoba.

‘Ne bih se druzio sa budalama i “momcima iz kraja” i pravio se mangup jer nisam ja za to.Išao bih češće u školu i učio.Možda ne bih pušio cigare i ostalo”, dodao je drugi korisnik ove društvene mreže.

“Edukacija, fizička aktivnost i zabava. U tom uzrastu sam mrzeo kad čujem izraz “rad na sebi” ali je to zapravo suština”, nadovezala se treća osoba.

“Što više druženja sa društvom, izlazaka i provoda. Što manje brige o svemu, naročito što manje o ocenama, mnogo sam se stresirao i opterećivao brojnim stvarima i na kraju sa 25 godina imam zdravstvenih problema sa srcem, a sve kao posledica stresa i nerviranja.Trudio bih se da što više čitam razne knjige, danas mi je to jedan vid opuštanja i relaksacije. Išao bih na svaki sport mogući, na treninge i sve ostalo, dobar ventil za stres.”, zaključila je četvrta osoba.

Mnogi komentatori su se složili sa navedenim, a interesantno je zapravo da je najveći broj prokomentarisao da im je žao što nisu više čitali u periodu kada su imali mnogo više slobodnog vremena. 

Read More