Vežbe za zatezanje stomaka

Ako želite da izgubite salo na stomaku,evo najefikasnijih vezbi za zatezanje stomaka. Svi znamo da je zona stomaka jedna od najproblematičnijih kad je u pitanju nakupljanje sala,dobro izbalansirana ishrana i vezbe trebalo bi da reše ovaj problem.
Fokusirajte se na zdravu ishranu sa malim unosom kalorija i redovno radite vezbe za zatezanje stomaka uz barem jedan kardio trening nedeljno:trčanje,vožnja bicikla,plivanje i slični sportovi gde ćete imati jako fizičko opterećenje celog tela uz veliku potrošnju kalorija.

Vezbe za zatezanje stomaka se mogu raditi bilo gde i bilo kada a potrebno je raditi ih barem 3-4 puta nedeljno.
Klasični „trbušnjaci“ je najpoznatija vežba ali samo ona neće biti dovoljna.
Obrnuti trbušnjaci je vežba kod koje ležeći na podu sa rukama pored tela i dlanovima okrenutim nadole podižemo noge i zadnjicu dok kolenima ne dodirnemo grudi (gornji deo ledja mora da ostane na podu).Bitno je da se ne potpomažete rukama već da svo opterećenje bude na trbušnim mišićima.

Bicikl trbusnjaci

Lezite na ledja sa jednom nogom podignutom i ispruženom a drugom savijenom u kolenu oko 90 stepeni i rukama iza glave.
Podižući telo kao kad radite klasične trbušnjake zaokrenite trup skroz u drugu stranu,dok to radite ispravljajte savijenu nogu a drugu savijte (kao kad vozite bicikl),naizmenično ponavljajte neprekidno.Ponovite 100 puta.
U početku naravno nećete moći mnogo puta da ponovite vežbu ali se trudite da radite što više ,vremenom ćete steći kondiciju i neće vam biti naporno.

Lezite na ledja sa sastavljenim nogama i rukama pored tela sa dlanovima nadole.
Podignite noge tako da sa telom formiraju prav ugao.
Neka vam ledja
ostanu pravo na podu.
Spuštajte noge
veoma polako.
Ponovite 50 puta
3 -4 puta nedeljno.

Ruski tvist

Sednite na pod nagnite se nazad i rukama obuhvatite kolena.
Pustite kolena ,prebacite ruke na levu stranu kolena i spojte dlanove.Zaokrenite se što više ulevo a zatim udesno držrći ruke spojene i prebacujući ih preko kolena,50 ponavljanja 3-4 puta nedeljno.
Same vežbe bez kardio treninga barem jednom nedeljno nemogu dati zadovoljavajuće rezultate,naravno morate takodje da pazite na hranu.