ZAVRŠEN NOVI TVRĐAVA TEATAR: Radi Đuričin specijalno prizanje!

Novi tvrđava teatar, peti po redu, završen je 9. jula u Čortanovcima, a specijalna nagrada pripala je glumici Radi Đuričin (84) za ulogu u predstavi „Šuplji kamen“ UK „Vuk Karadžić“.

 

foto: promo: UK Vuk Karadžić

„Ovo priznanje mi posebno znači jer sam ga dobila za ulogu Vere, koja mi je veoma draga. Cela ekipa voli i uživa dok igra u ovom komadu, te je ova nagrada kruna našeg uspeha. Ona je za sve nas“, kaže Rada Đuričin.

Žiri u sastavu Gordana Đurđević Dimić, Valentin Vencel i Filip Markovinović složio se da je specijalno priznanje zasluženo pripalo Đuričinovoj.

 

Predstava „Barufe“, u režiji Vita Taufera i produkciji Gledališča Koper, Slovenskog gledališča Trst, Gradskog pozorišta Pula, SNG Nova Gorica/Slovenija, proglašena je najboljom predstavom 5. Novog tvrđava teatra.
Nagrada za najbolju režiju pripala je Borisu Liješeviću za predstavu „Evgenije Onjegin“ Pozorišta mladih, a najbolja glumica festivala je Kristina Savkov, za ulogu Tatjane u istoj predstavi, dok je najbolji glumac Izudin Bajrović, za ulogu Kralja Lira u istoimenoj predstavi NP Sarajevo (režija Dijego de Brea).

 

foto: Dragan Kadić

Na festivalu, koji se od 3. do 9. jula održao u Vili Stanković u Čortanovcima i Novosadskom pozorištu (kao alternativnom prostoru usled kiše), izvedeno je šest predstava u izboru selektorke i umetničke direktorke Vide Ognjenović.
 

Kurir.rs / Foto: Milan Tvrdišić

 

NE PROPUSTITE

RADA ĐURIČIN O KARIJERI, PRIJATELJSTVU I LJUBAVI: Ljuba Tadić je zažalio što me nije uzeo za ženu

PREMIJERA NOĆNE STRAŽE: Kad padnu maske, vidi se ovaj lažni svet!

NOVI TVRĐAVA TEATAR: U takmičarskoj selekciji četiri predstave

NOVI ROMAN VIDE OGNJENOVIĆ: Potresna priča o progonu slikara

 


Kurir

Autor: 
Kurir