ŽIVELI VI MENI I JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE: Cela glumačka ekipa na proslavi 100. rođendana Branke Veselinović! (KURIR TV)

Najstarija glumica u Srbiji Branka Veselinović igrala je u prvoj predstavi JDP „Kralj Betajnove“ 3. aprila 1948. godine. Tu je sa suprugom Mlađom Veselinovićem provela svoju karijeru, a sada su joj priredili posebno slavlje.

 

Na proslavu 100. rođendana velike glumice i humanitarke stigle su njene mnogobrojne kolege i prijatelji, kao što su: Svetozar Cvetkovic, Gorčin Stojanović, Jelena Đokic, Jagoš Marković, Ceca Bojković, Ivan Bekjarev, Vojin Ćetković.

 

foto: Dado Đilas

„Ja sam ovde bila premeštena iz Narodnog pozorišta, sa grupom glumaca, ovde ima onih koji su se posle rodili, ali su i ovo pozorište vodili. Bravo za njih. Živeli vi meni i Jugoslovensko dramsko pozorište“, rekla je Branka.

 

foto: Dado Đilas

Branka je dobitnica mnogih plaketa, nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarani rad, kao što su Orden rada sa zlatnim vencem, Nušićeva nagrada za životno delo, Sterijina nagrada, Vukova nagrada i mnoge druge. Posebno se angažovala u humanitarnim priredbama za decu, mada nije imala dece.

 

foto: Dado Đilas

Kurir.rs, Foto: Dado Đilas

NE PROPUSTITE

BRANKA VESELINOVIĆ PROSLAVILA 100. ROĐENDAN SA DECOM: Volim ljude i srećna sam svakog danka, i zato se i sa sto, živa šetam bez prestanka! (FOTO)

I U 100. ŽIVAHNA POPUT DEVOJČICE: Otvaranjem legata napokon ispunjena Brankina velika želja! Blago Veselinovića sačuvano od zaborava (KURIR TV)

BILA JE GLAVNA GOŠĆA NA NJEGOVIM ZABAVAMA, A ONDA MU JE ODBILA POZIV: Naša poznata glumica zalupila je slušalicu TITU! (FOTO)

 


Kurir

Autor: 
Kurir