10 prednosti maslinovog ulja

Za lepši izgled, britkiji um i duži život.
Ako još uvek ne znate zašto je dobro u prehrani koristiti što više maslinovog ulja, pročitajte ovih deset razloga i zalijte ekstra devičanskim svoju salatu, meso, ribu, ali i sladoled.

1. Ima izvrstan ukus
Uživanje je jedan od najboljih razloga zašto bi nešto trebalo raditi. Ekstra devičansko maslinovo ulje jednostavno ima izvrstan ukus, i to vrlo različitih karakteristika. Vredi ih istražiti.

2. Pomaže pri mršavljenju
čini se da masnoće koje postoje u ekstra devičanskom maslinovu ulju, kada se zamenjuju sa štetnim masnoćama, mogu pomoći pri mršavljenju. Stručnjaci preporučuju povećan unos ekstra devičanskog maslinova ulja koji može pomoći pri uništavanju štetnih masnoća, rešavanju trbušnog omotača i dijabetesu.

3. Produžava životni vek
Kako je ekstra devičansko maslinovo ulje bogato nezasićenim masnim kiselinama i antioksidansima, može pomoći u sprečavanju i prevenciji kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i određenih oblika tumora, kao i u njihovom lečenju i terapiji.

4. čini vas pametnim
Najnovije studije pokazuju kako prehrana bogata nezasićenim masnim kiselinama, koje su u velikoj meri prisutne u ekstra devičanskom maslinovom ulju može poboljšati rad mozga, što se opet povezuje sa starenjem i bolestima poput Alzheimerove bolesti.

5. Pomlađuje i ulepšava
Ekstra devičansko maslinovo ulje sadrži vitamine A, D, K i E koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidacije stanica, što sve skupa dovodi do prevremenog starenja. Eto, tako kvalitetna prehrana u ovome slučaju može delovati i poput poseta najboljem kozmetičkom salonu.

6. Deluje povoljno na razvoj dece
Moderna istraživanja pokazuju kako prehrana bogata ekstra devičanskim maslinovim uljem tokom trudnoće može poboljšati psihomotorne reflekse deteta i dati mu brojne druge prednosti u razvoju.

7. Umanjuje telesnu bol
Ekstra devičansko maslinovo ulje može delovati poput prirodnog ibuprofena. U sebi sadrži oleokantal, supstancu koja ima protivupalno delovanje.

8. Podiže razinu energije
Prehrana bogata ekstra devičanskim maslinovim uljem poboljšava cirkulaciju, pa ćete jednostavno moći lakše disati. Takođe poboljšava protok krvi i olakšava simptome raznih alergijskih bolesti, te bolesti dsajnih puteva.

9. Povećava otpornost na infekcije
Ekstra devičansko maslinovo ulje sadrži u sebi visok nivo antioksidansa, uključujući polifenole, vitamin E, klorofil i karotenoide. Antioksidansi su glavna poluga za jačanje imunološkog sastava organizma te zaštite organizma.

10. Poboljšava seksualne odnose
Ovo jeste na posljednjem mestu, ali nikako nije poslednje po važnosti među pobrojenim vrednostima ekstra devičanskog maslinova ulja. Dakle, ekstra devičansko maslinovo ulje u saradnji s Omega 3 kiselinama, poboljšava cirkulaciju, što je ključni faktor u postizanju erekcije i orgazma kod žena i muškaraca.