7 stvari koje možete oprati u mašini za sudove

Foto: Profimedia

Sunđer za sudove

Razne bakterije vrebaju svuda po kući,a vaš kuhinjski sunđer je idealno mesto za njihovo stanovanje. Pronašli smo ukoliko ubacite sunđer u mašinu za sudove i podesite je na toplo pranje, dobar je način da se otarasite mikroba. Ovde pročitajte na koji još način možete dezinfikovati sunđer.

Plastične igračke

Mašina za sudove će očistiti igračke od svih mikroba i moći ćete detetu bezbedno vratiti omiljenu igračku da se igra. Upozorenje: Ne stavljajte igračke sa električnim komponentama.

Razni držači i posude za četkice i sapune

Da li ste nekada pogledali šta se krije na dnu držača u kojima držite četkice? Razne bakterije i prljavština se talože na dnu i zbog toga je neophodno kvalitetno ih očistiti, a mašina za sudove je odličan način da se uklone svi mikrobi.

Četka za ribanje

Kao što je neophodno da se dezinfikuju sunđeri, tako je neophodno da očistite četku za ribanje pre nego što nastavite proces čišćenja.

Plastični češljevi i četkice za zube

Stavite ove elemente u neki plastični sud i proverite da li su dobro pričvršćeni pre nego što uključite mašinu. Proverite da li ste uklonili vlasi kose koje su ostali na češlju kako bi izbegli da se neki filter zapuši.

Držač za ceđenje i sušenje sudova

Kao što smo već pisali, kuhinjski sunđeri , ribaće četke, pa i ovi držači česta su mesta gde se skupljaju bakterije. Kako bi očistili od mikroba, stavite držač na dno i uključite mašinu na centrifugu.

Držači za šolje

Ukoliko u kolima imate držač za šolje možete ga očistiti tako što ćete ga staviti između ostalih šoljica i sudova u veš mašinu.