Detoksikacija koja riješava bolove u vratu, leđima i zglobovima…

S ovom metodom ćete pročistiti crijeva, zglobove i ostale dijelove tijela od toksina, teških metala i toksina. Osjećat će te se bolje i mlađe, nakon tretmana. Ovu smjesu konzumirajte kada poželite  jer nećete jesti ili piti ništa narednih tri sata.

Postoje razne dokazane metode za čišćenje tijela,mi vam donosimo neke.

Potrebno je da uzmete običnu rižu za ovu smjesu, a sama količina riže bi trebala odgovarati dobi godina npr u koliko imate 40 uzmite 40 kaškica riže, dobro o isperite i stavite ju u staklenku. Nakon toga napunite bocu s kuhanom vodom, zatvorite i ostavite u hladnjaku.

Ujutro izvadite vodu iz nje kuhajte 3-4 minute bez soli, te konzumirajte vu rižu na prazan želudac, ponajprije do 7:30 ujutro. Prostalu rižu stavite u hladnjaku do sljedećeg jutra i ponovite postupak, sve dok imate riže u staklenki.

Imajte na umu kako nakon ovog čišćenja tijela nestaju bol u leđima, zglobovima i vratu. Boja urina nakon ovog čišćenja promijenit će boju i postati mutnija.

 

Mnogi toksini dolaze iz ličnih proizvoda za njegu,naravno duhan i konzumiranjem lijekova.

Ovi toksini se nakupljaju u vašem tijelu, te mnogu biti velika opasnost za zdravlje, vrlo je važno da se očisti tijelo s vremena na vrijeme.

Kako znate da vam treba detoksikacija?

Ovi su simptomi ne smijete zanemariti:

Potreba energije: pokazatelj preopterećenja toksinima je uporan osjećaj umora.

Image result for detoks

Migrene: je posljedica otrova koji iritiraju centralni sistem!

Kožni problemi: Upala kože kao i svrab su simptomi za otrovno nakupljanje, te ih izbacivanjem na može tjelo natsoji izbaciti iz organizma..

Bijeli ili žuti premaz na jeziku: u koliko imate ovakav jeszik treba vam detoksikacija!

Zapseni sinusi: Dosljedno udisanje toksina iz zagađenja zraka dovodi do zapušenih sinusa.

Čišćenje crijeva provodilo se od davnina, ali danas se provodi uz pomoć uređaja te je potpuno bezbolna metoda.

Organizam se nakon detoksikacije osnažuje za regeneraciju. Naime, činjenica da naše zdravlje ovisi o zdravlju crijeva,dodatno naglašava važnost terapije. Važno je prisjetiti se i da je način jedenja bitan, jer ako jedemo pod stresom, moguće da je hrana ostane neprobavljena. Na taj se način još i više u našim crijevima nakuplja otpad. Ako naše tijelo postane prezasićeno toksinima, postaje i onemogućeno funkcioniranje. To mogu biti kožni problemi, bronhitis i astma… Zbog svega vrlo je važno očuvati zdravlje crijeva.

 

Već su drevni narodi koristili gladovanje kao metodu iscjeljenja tijela. No, post je jedan od načina. Uklanjanje otrova iz organizma, može se provesti na različite načine.

Post vodom

Post vodom je najjednostavniji. Tijekom posta uzima se samo voda. Potrebno je piti najmanje 2 litre vode. Trajanje posta ovisi o općem stanju. Ovakva detoksikacija je najbrža. Ubrzano izlučivanje toksina može prouzročiti tegobe. Osim toga, kod većine praktikanata dolazi do iscrpljenosti.

Post sokovima

Tijekom posta dopušteni su svježi sokovi od sirovog voća i povrća, te biljni čajevi . Baza su sokovi od zelenog povrća. Post sokovima čisti tijelo.

Post kašama od svježeg voća i povrća

Za razliku od posta sokovima, konzumiranje kaša omogućuje i unos vlakana. Detoksikacija uslijed posta je srednjega intenziteta.

Dijeta sa sirovom hranom

Prehrana sirovom hranom postaje stilom života brojnih ljudi. Sirove namirnice donose vitalnost i svježinu. Sirova hrana sadrži enzime koji pomažu rad jetre i otpuštanje otrova.

Eliminacijska dijeta

Detoksikacija se provodi eliminacijom namirnica koje smo ocijenili štetnima. To mogu biti prerađene i teško probavljive namirnice. Nakon nekog vremena možemo vidjeti je li dijeta donijela rezultate. Eliminacijska dijeta pomaže utvrditi koje nas namirnice truju. Eliminacijska dijeta je izvrsna za post.

Image result for detoks

Prehrana bez sluzavih namirnica

Pojam sluzavosti je upotrijebio profesor Arnold Ehret 20-ih godina prošloga stoljeća. Osnovno načelo jest da je svaka bolest posljedica začepljenja probavnog sistema. Prema Ehretu, prosječan čovjek u tijelu može zadržavati i do 5 kg otpadnih tvari. Začepljenja se događaju uslijed nakupljanja sluzi u različitim organima. Profesor Ehret savjetuje prehranu koja se bazira na voćupovrću orasima.

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja