Evo koliko kilograma zaista treba da imate za svoju visinu!

Postoje djevojke koje imaju prirodno sitnije karakteristike manje grudi uske kukove, manja ramena one su drugačije građe on onih koji maju šira ramena, veće griudi i kukove.

Treba napomenuti da kilaža nije jedini parametar zdravlja, bitno je da se hranimo zdravo i vježbamo jer jer može da se desi da prilikom dijete izgubite mišićnu masu, tako će vaga pokazivati da ste izgubili kile što nije ispravno.

Broj kilograma može okvirno da vam kaže da li ste na “pravom putu”. Stoga pogledajet tabelu i procjenite sami.

tabela-kilaza

Registrovani nutricionista Rob Hobson opisuje par najčešćih grešaka u modernoj ishrani koje svi pravimo.

Preskakanje obroka

Neki ljudi preskaču obroke jer se trude da izgube kilograme, dok se drugi trude da stignu rokove na poslu i zbog toga ne stignu da jedu.

Preskakanje doručka ili ručka može uticati na koncentraciju i smanjiti nivo šećera u krvi. A sve ovo može da vas navede da grickate nezdravu hranu ili ispijate prekomjerne kafe i energetska pića.

Ako se malo svjesnije odnosite prema jelu i koristite vrijeme za redovne obroke, održaćete kilažu i nivo energije tokom dana. Što znači da bi trebalo da odvojite vrijeme za hranu – prije posla navijte alarm malo ranije i doručkujte ili organizujte svoje vrijeme za hranu tako da ona bude prioritet.

Sjedite i hranu žvaćite polako, tako da escajg odlažete kada su vam usta puna. Istraživanja su pokazala da se ovako podiže nivo energije, gubitak težine i da ovakav način jela pomaže kod digestivnih problema vezanih za brze obroke.

Rezultat slika za preskakanje doručka

Strah od unosa ugljenih hidrata

Neprerađeni ugljeni hidrati kao što su smeđa riža, ovas i hljeb od cijelog zrna žitarica su odličan izvor hranljivih sastojaka kao što su vlakna, magnezijum, željezo i vitamini B.

Prerađeni ugljeni hidrati koji se nalaze u bijelom brašnu i šećer su manje zdravi i mogu uticati na nivo šećera u krvi. Ovo ima negativan uticaj na zdravlje i podstiče grickanje i dobitak kilograma.

Smanjenje unosa ugljenih hidrata je korisna strategija koja pomaže u mršavljenju, ali istraživanja su pokazala da se, za malo duže vreme, skoro isti rezultati mogu postići držanjem tradicionalne dijete.

Umjesto da izbacite ugljene hidrate iz dijete, bolje je da izaberete neprerađene vrste i smanjite količinu šećera i drugih prerađenih žitarica u ishrani.

Prejedanje zdravom hranom

Grčki jogurt, orasi, i ulja poput ekstra djevičanskog maslinovog i kokosovoog ulja jesu zdrave namirnice, ali njihov pretjeran unos uzrokuje gojaznost. Neprerađena hrana u prirodnom obliku je uvek najbolji izbor, ali morate biti oprezni kada su u pitanju veličine porcija. Posebno grickalicama treba pristupati sa pažnjom. Često se za njih kaže da su zdrave i bez glutena, ili organske, ali one su često pune šećera ili soli.

Rezultat slika za prejedanje zdravom hranom