Ako vam mačka leži na stomaku to može značiti samo jednu stvar!

Ovo su prednosti:

Smanjenje stresa

Mačke kad predu,zvuk koje ispuštaju kreće se na frekvenciji od oko 25 Hz. Zbog niskog frekvencije tada dolazi do opuštanja tijela i uma.Kada te frekvencije prenesu sa mačijeg tijela na tijelo njenog vlasnika, tada se snižava hormona stresa u tijelu čovjeka.

Dolazi do snižavanja krvnog pritiska

Osim što zvuk predenja umanjuje stres također smanjuje i visoki krvni pritisak.

U koliko imate problem sa povremenim gubitkom daha mačka vam može pomoći , a sve zahvaljujući njenom predenju na njihovom stomaku.

Liječi kosti

Najnovija istraživanja pokazala su da predenje pomaže u zarastanju preloma, jer frekvenciji od 25 do 50 Hz, ubrzava zarastanje kostiju.

Smanjenje srčanih oboljenja

Studija koja je provedena na Univerzitetu u Minesoti kažu da vlasnici mačke imaju 40% manju šansu da obole od neke bolesti srca.

Borba protiv upala

Ako imate mačku kući,imat će te manje i upale jer mačka na stomaku pomaže u borbi protiv upala, ali i otoka u zglobovima i tetivama.

Rezultat slika za mačka na stomaku

One su poznate kao istjerivači zlih duhova, poznato je da kada se mačka mota nekome oko nogu, dijeli svoju pozitivnu energiju. Stoga je ne odgurujte od sebe jer imate strah od pojave dlaka, jer za mačke kažu kako su čarobne životinje.

Strahujete li od uroka ili se bojite kako vam neko želi napraviti nešto loše, dodirujte svoju mačku s obje ruke, te joj mazite lijevu šapu pa nastavite do repa.

Mačke imaju pozitivnu aurute će čuvati kuću od negativne energije kao i sve ukućane.  One su često poznate kao istjerivači zlih duhova iz domova. U koliko vidite svoju mačku da sjedi u jednom dijelu prostorije i gleda u nešto iza vas dugo može biti pokazatelj prisustva zlih duhova.

Tada jedino što vam preostaje jeste da zapaliti pelin i zadimiti kuću.

Ove životinje u kući i oko nje najviše borave na mjestima koje imaju negatrivnu energiju. . U Rusiji imaju ritual da prije useljenja u novi dom, prvo pustite mačku tada eliminiše negativnu energiju  i unosi pozitivnu.

Jačina pozitivne energije ovisi o tome kojoj vrsti pripada, vjeruje da mačke Perzijske, Sphinx, maju duplo više magičnih i iscjelitelhjskih sposobnosti.

Važno je i koje su boje:

Crna – povezuje se s okultnim moćima,magijom i zaštitom. Ovakve mačke imaju veliku moć upijanja negativne energije.

Crvena –  privlače novac,vežu se uz mušku energiju i

Plavkasta ili sivkasta – pomaže u održavanju osjećaja sreće, i emocionalne stabilnosti.

Bijela – mačke ove boje smanjuju stres te privlači dobro zdravlje.

Dvobojna – donose dugovječnost.

Trobojna – štite od zla, donosi sreću.

Rezultat slika za mačke