IZGUBITE VIŠAK UZ ZDRAVU ISHRANU: Lekari predložili idealnu dijetu

Dijeta treba da bude zdrava ishrana koja će vam pomoći da izgubite višak kilograma. Lekari preporučuju sledeći režim ishrane za zdrav gubitak kilograma.

 

Doručak: žitarice sa voćem ili bobicama, omlet od dva jaja, povrće. Čaj, kafu, jogurt, mleko – možete piti po svom izboru, ali bez šećera, bez zaslađivača i sirupa.

 

Ručak: posno meso, riba, piletina sa salatom i prilogom od složenih ugljenih hidrata. Jedite pirinač, heljdu, ječam, testenine, kus-kus, pasulj, grašak.

Važna tačka svake dijete je količina hrane. Zapamtite: veličina porcije mesa – veličina vaše pesnice, salata – dve stisnute pesnice, prilog – stegnuta pesnica.

 

Večera: Večera je ista kao i ručak, ali je poželjno da se poveća za četvrtinu deo povrća i smanji količina garnira za pola. Zapamtite, između obroka je dozvoljeno grickanje. Užina je poželjna i to može biti na primer, voće ili povrće, nezaslađeni čaj ili kafa.

 

Ukoliko zaista ne možete bez slatkiša tokom dijete, lekari preporučuju da to budu suve šljive ili sušene kajsije. Ali opet, zapamtite broj – ne više od 4-6 komada.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Zenski magazin

NE PROPUSTITE

SATNICA VAM ČUVA LINIJU: Ručak u pravo vreme je najbolja dijeta!

DOČEKAJTE LETO ZGODNI: Dijeta sa lubenicom uz koju ćete smršati za 5 dana!

PERIKONEOVA DIJETA: Istopićete masne naslage i izgledati mladoliko! Jedna namirnica je osnovna!