Kako da spakujete stvari u koferu a da se ne izgužvaju

Foto: Profimedia

Prvo sve na krevet… 

Poređajte na krevet sve stvari koje želite da ponesete. Pri tom ce vam pomoći spisak koji ste prethodno sastavili. 

Ono što vam je zaista potrebno na letovanju odvojite, a ono što ćete dobiti tamo gde budete odseli (fen, bademantil, peškire) – vratite. Najbolje je ipak da se prethodno raspitate šta ćete sve imati na raspolaganju.

Najteže na dno … Naravno, a gde je dole? Pre početka pakovanja razmislite kako će vam kasnije stajati kofer, zavisno od prevoznog sredstva. Na dno spakujte teške stvari poput knjiga, krema, ručnu apoteku. Dno kofera određeno je i za cipele – napunjene soknama. 

Sloj po sloj… 

Sada na red dolazi garderoba. Do sada se najbolje pokazao model „sloj po sloj“. Pantalone stavite na jednu stranu, a nogavice ostavite da vire na drugoj strani. Sledeći par stavite na drugu stranu itd. I dugačke suknje ili haljine ostavite na isti način da vise. Preko donjih delova odeće na red dolaze majice i duksevi. Tek kada njih složite, preklopite nogavice i delove sukanja koji vise i – neće se izgužvati. 

U kese da ne iscuri… 

Šta još nedostaje? Jakne, kratke haljine, šortsevi. Međuprostor popunite letnjim stvarima. Stvari koje mogu da iscure (krema za sunčanje, parfem, aceton) spakujte u plastičnu kesu. Kada ste završili, proverite spisak pa zatvorite kofer, vežite ga kaišem i – srećan put! 

Tekst: Dragana Gojković