Manifestacija povodom Dana zaljubljenih

 

JKP “Zelenilo Beograd“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Beograda i JKP “Gradske pijace“ 14. februara 2014. godine organizuje prigodnu manifestaciju povodom Dana zaljubljenih.

a bi ovaj dan, posvećen najuzvišenijim ljudskim osećanjima, ljubavi, učinili posebnim planiran je bogat, raznovrstan i zanimljiv program koji će se održati u Akademskom parku u Beogradu.

Uz muzički deo tria „Čarobne žice“, glumci pozorišta „Dadov“ govoriće najlepše ljubavne stihove, dok će učenici Škole za dizajn oslikavati licidersko srce.

Svi posetioci parka moći će da napišu svoju ljubavnu poruku i zakače je na srce koje će se nalaziti  na ulazu u park. Sve poruke će biti objavljene na sajtu Kancelarije za mlade i na njihovoj fejsbuk stranici. Kancelarija za mlade grada Beograda je pripremila nagrade za najlepše poruke.

Događaju će prisustvovati Nikola Nikodijević, član Privremenog organa grada Beograda, Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Dragomir Petronijević, direktor Kancelarije za mlade.

Praznik zaljubljenih, odnosno Sveti Valentin potiče još iz doba Rimskog carstva i veruje se da je nazvan po svešteniku iz trećeg veka nove ere, koji je tajno venčavao zaljubljene parove, uprkos zabrani rimskog imperatora Klaudija Drugog, zbog čega je na kraju i pogubljen. Srpska pravoslavna crkva ovaj dan obeležava kao dan Sv. Trifuna – zaštitnika i slavu vinogradara, za koga se veruje da štiti useve od poplava, grada i raznih štetočina.