Mastopeksija za lepši izgled vaših grudi!

Mastopeksija vam može pomoći da vratite prvobitni izgled vaših grudi, ukoliko su one izgubile volumen iz određenih razloga. Na koji način se izvodi, koliko košta tretman i da li boli, saznajte u nastavku.

Tokom procesa starenja, telo žene se menja. Uz uticaj spoljašnjih faktora koji utiču na to da se gubi elastičnost i volumen kože, dolazi do različitih promena na telu, a jedna od mnogih su opuštene grudi bez volumena. U formiranju samopouzdanja i samopoštovanja, nama ženama je fizički izgled od velikog značaja. Doslovno bi svaka od nas zaustavila vreme i učinila da zadržimo lepotu koju posedujemo, da ne moramo da se mučimo oko estetike našeg tela.

Kada pogledamo žensku osobu, prva asocijacija na lepotu jeste pozadina i grudi, i upravo ćemo danas o tome govoriti.

Šta je mastopeksija?

Mastopeksija predstavlja podizanje grudi (lifting). To je hirurška intervencija koja podrazumeva vraćanje grudi u prvobitni oblik i položaj, ukoliko su se grudi iz ovog ili onog razloga opustile ili bradavice pokrivile.

Trudnoća i dojenje, gubitak ili povećanje telesne mase su glavni krivci koji naglašavaju ovaj proces.

Raspitali samo se kako povratiti stari izgled grudi posle dojenja!

U postupku mastopeksije, uklanja se višak kože i oblikuje tkivo dojke u oblik koji vi želite, sve u cilju lepih i čvrstih prsa.

Važno je da znate, da ova procedura ne menja veličinu grudi, već se isključivo bazira na vraćanje starog oblika, tj izgleda

Kod žena koje su izgubile oblik i volumen grudi, može se obavljati u kombinaciji sa povećanjem ili smanjenjem grudi, u zavisnosti šta kome treba.

Samu intervenciju je najbolje raditi kod žena koje nemaju veliki obim grudi, i tada se može postići dugačak efekat koji zaista lepo deluje. Kod žena koje imaju velike i teške grudi, nije preporučljivo raditi mastopeksiju, jer sama težina grudi može da poništi potpuni efekat i vrati grudima “viseći otegnuti” položaj. Zato je najbolje posavetovati se sa hirurgom koji izvodi intervenciju o indikacijama i kontraindikacijama.

Ukoliko su vaše grudi opuštene zbog trudnoće i dojenja, a želite što pre da se vratite u prvobitno stanje ili vaš posao zahteva to, savet je da se intervencija uradi po prestanku dojenja i pored toga, možete kombinovati i druge vrste hirurških intervencija, kao što je ugradnja silikona, ali i neke druge – nehirurške metode.

Pročitajte kako povećati grudi prirodnim putem.

Naša čitateljka Dragica je uspela da poveća svoj dekolte na potpuno prirodan način, a zahvaljujući čemu je to uradila, pročitajte na sledećem linku:https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Kako izgleda postupak izvođenja same procedure mastopeksije?

mastopeksija podizanje grudi

Matopeksija se može raditi u ambulantnim uslovima (jednodnevni boravak) ili bolničkim, kada je potrebno i nekoliko dana da ležite da biste se oporavili, sve u zavisnosti šta lekar predloži. Sama intervencija se obično radi u opštoj anesteziji, u sterilnim uslovima, prilikom koje, hirurg uklanja višak kože, i ako dodatno proceni da treba i masno tkivo, vadi deo njega, a bradavice podiže nagore i pravi oblik koji najviše odgovara novom obliku grudi. Ukoliko ima potrebe, menja oblik i njima i na kraju zatvara rez sa strane, da bude najmanje uočljiv.

Pre operacije, obično se savetuje preoperativna priprema. Ponekad je potrebno ukinuti antikoagulantne preparate, koji mogu izazvati krvarenje, poput aspirina i cardiopirina, a veoma često se savetuje i prestanak pušenja, radi lakšeg postoperativnog toka.

Postupak mastopeksije traje od 1,5-3h i oporavak je uglavnom brz. Ukoliko želite da pored zatezanja i uvećate obim, potrebno je sve to dogovorite unapred sa vašim lekarom, jer ponekad se ne preporučujw izvođenje obe procedure zajedno, već je potrebno da prođe i po nekoliko meseci između dve intervencije.

Koji su rizici za izvođenje mastopeksije?

Kao i svaka druga operacija, mastopeksija nosi određene rizike za osobu koja je radi, a neki od njih su:

  • pojačano krvarenje
  • infekcija
  • sakupljanje slobodnih tečnosti u grudima, koje najčešće treba drenirati nakon operacije
  • stvaranje krvnih ugrušaka
  • neujednačene grudi
  • veliki ožiljci i gubitak osećaja u grudima-mestimičan do potpunog.

je važno, nakon operacije pridržavati se određenih saveta, da bi se rezultati što duže održali i da biste se što brže oporavili.

Savetuje se da osoba miruje nedelju dana, tačnije da obavlja svakodnevne aktivnosti u doziranoj meri, a da se teži fizički napor odloži za četiri do šest nedelja nakon operacije. Usled podizanja velikog tereta, može doći do pucanja rezova i obilnog krvarenja, a sve to sa sobom nosi i pojavu infekcije i mnogo drugih komplikacija.

Od velikog značaje je, takođe i određena disciplina, da biste održali novi mladalački izgled. Pokušajte da izbegnete nagle promene u svojoj telesnoj težini. Ukoliko se nakon intervencije desi da oblik grudi nije iste veličine, kao alternativno rešenje možete koristiti aquafiling, i na potpuno prirodan način rešite problem.

Oporavak nakon mastopeksije

Nakon procedure podizanja grudi, na vašim grudima će se nalaziti gaza, a ukoliko se stvori potreba za tim, nosićete i potporni hirurški grudnjak. Može da se desi da vam grudi budu vidno otečene i u modricama, a često se događa da osećate i jaku bol pri dodiru, što je donekle i očekivano, s obzirom da je u pitanju živa rana.

Neosetljivost iznad i okolo rane može se provlačiti i do nekoliko nedelja, a rezovi su često crveni i do mesec dana posle intervencije. Ukoliko dođe do pojave slobodnih tečnosti, hirurg će postaviti drenažni kateter, koji se nakon nekoliko dana skida, a uklanjanje konaca se radi nakon nedelju dana. Posle toga je nega jednostavna, lagano tuširanje mlakom čistom vodom, bez upotrebe bilo kakvih sapunica.

Kada rana lepo zaraste, savetuje se mazanje prirodnih preparata za uklanjanje ožiljaka.

mastopeksija oporavak

Mastopeksija prirodnim putem

Da li ste se nekad zapitali zašto se grudi opuste? Imamo odgovor na to pitanje. Isto kao i pojava bora na licu, opuštene grudi nam ukazuju na to da starimo. Ali dok dođe do te opuštene faze, imamo nekoliko trikova koje vam mogu pomoći da sami proces zaustavite na vreme.

Ukoliko želite brze rezultate, odlučićete se za hiruršku intervenciju, a ako ste osoba koja voli prirodnu estetiku, uradićete nešto dobro za sebe a da je pritom zdravo. Mnoge žene misle da je nemoguće podići grudi na prirodan način, a mi ćemo vas razuveriti savetima koje morati isprobati. U moru preparata na prirodnoj bazi, najefikasnijim su se pokazali sledeći preparati:

Počećemo od pripreme čajeva hmelja i piskavice. Prednosti u njihovom korišćenju su te što ove biljke sadrže u sebi fitostregon. To su ustvari estrogeni, ženski polni hormoni, koji mogu da potkrpe količinu hormona u telu žene. Njihova je priprema jednostavna. Potrebna vam je jedna kašika semena piskavice, koju prelijete ključalom vodom. Isti je postupak za pravljenje čaja od hmelja, s tim što se koriste cvetovi. Po tri dana se naizmenično koriste. Dnevna upotreba je do pet šoljica.

Prirodna ulja su takođe jedan neizostavni deo kada je u pitanju nega ženskih grudi. Najvažniji aktivni sastojak prirodnih ulja treba da budu vitamini, C, E, A zato što su upravo oni zaduženi za čvrstinu i elastičnost kože. Od ulja se konkretno naviše upotrebljavaju čičkovo, kokosovo i bademovo ulje, jer je ono prirodni izvor vitamina E. Redovnom njihovom upotrebom i kruznim nanošenjem na grudi i kožu okolo njih, podstičemo zatezanje kože i njenu mekoću i gipkost.

Tuširanje hladnom vodom ne podrazumeva baš da temperatura vode bude nula, već da se voda kojom se tuširamo bude više hladna nego topla, takozvana umereno hladna. Tuširanje je možda i najlakši korak do sada, zato što predstavlja deo svakodnevnice i za to nam ne treba nikakva posebna muka. Dobro poznata stvar je da se krvni sudovi na toploti šire i omekšavaju, a na hladnoći skupljaju. Po istom principu funkcionišu i grudi, usled stezanja dolazi do njihovog učvršćivanja. Važna napomena je da tuširanje ne bi trebalo da traje duže od par minuta.

Masaža grudi, možda deluje malo čudno, ali je vrlo efektivna metoda u prirodnom podizanju grudi. Svakodnevna petominutna masaža kružnim pokretima veoma će brzo učiniti da vaše grudi poprime drugačiji oblik. Nakon masaže, bitno je da obučete dobar čvrst brushalter, i da ostanete u ležećem položaju još pola sata.

Vežbe za zatezanje grudi se ne razlikuju mnogo od običnih vežbi za zatezanje mišića. Najbitnije je da gornji deo tela bude kompletno uključen u vežbanje i da se direktno cilja na tkivo i mišiće ispod dojki. Yoga je odlična stvar za prirodno podizanje grudi, kao i neki fitness program. Prilikom vežbanja je jako važno da unosite dosta tešnosti, da bi koža ostala hidrirana i zadržala svoju elastičnost i mekoću.

Shea buter je potpuno prirodni sastojak, koji se nalazi gotovo u svim prirodnim kremama za negu. Napravljen je tako da održava vlažnost kože, bogat vitaminom E i kao stvoren za negovanje opuštenih grudi. Potrebno je da se malo zagreje između dlanova i kružnim pokretima nanese na grudi.

Aloe vera predstavlja prirodni antioksidans koji je našao svoju široku primenu u medicini i farmaciji. Koristi se gotovo kod svih problema sa kožom, posebno ako su ti problemi nastali kao posledica slobodnih radikala iz spoljašnje sredine. Veoma se uspešnim pokazao i u zatezanju kože, i baš iz tog razloga ga navodimo kao bitnog u mastopeksiji prirodnim putem.

Podizanje grudi laserskim putem do sada nismo pomenuli, jer ne spada u prirodan način za podizanje grudi, ali je takođe metoda koja se pokazala veoma uspešnom i efektivnom. Obično se ponavlja nakon tri meseca, nekada i češće, sve u zavisnosti od stepena opuštenosti i otegnutosti poprsja. Cena ovog tretmana je oko 1500 eura.

Prirodne kreme za podizanje grudi

Svima nam je jako poznato da je koža najveći organ na našem telu i da se upravo preko nje sve resorbuje u organizam čoveka. Na koji način je negujemo i kako se prema njoj ophodimo, takve rezultate ona nama predaje. Ukoliko više truda uložimo u njenu negu, lepši ćemo rezultat videti u ogledalu.

Da bismo bili zadovoljni onim što vidimo, moramo joj podariti od prirode najbolje. Kao što za lice svakodnevno koristimo hidratantnu kremu, ili antirid kremu, tako moramo koristiti kremu za naš dekolte. Prilikom odabira prave kreme za negu grudi i dekoltea, moramo voditi računa da bude hranljiva i puna aktivnih sastojaka, kao i ulja koja će “podmazati” i ućiniti da naše grudi izgledaju jedro i utegnuto.

Ukoliko ste osoba koja ne voli da vidi iglu i generalno niste podložni operacijama, imamo pravu stvar koja može na potpuno prirodan način da postigne sličan ako ne i isti efekat kao implant. Radi se o potpuno prirodnom preparatu za podizanje grudi, a više o njemu možete pročitati na sledećem linku:https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Uz Megagrudin je Danijela uspela za nepuna dva meseca da podigne volumen grudi, naglasi mekoću i njene su grudi izgledale punije i obimnije. Verujem da bi ova krema svima bila dobra alternativa, a da ste potpuno sigurni da je sve 100% prirodno.

Cena mastopeksije

Mastopeksija je intervencija koja se može odraditi gotovo u svim privatnim klinikama koje su zadužene za estetsku hirurgiju. Cene se ne razlikuju bitno od klinike do klinike što je jako važno, ali verovatno razlika postoji u samom lekaru koji je izvodi. Cena se kreće od 3000 do 3600 eura. Cene implanta se krecu i do 5000 eura.

Pažljivo birajte mesto na kom radite intervenciju, ako to bude vaš izbor za podizanje i učvršćivanje grudi. Mnogo faktora treba uzeti u obzir pre nego se odlučite za taj poduhvat, mnogo rizika postoji i komplikacija koje nekada nisu vredne samog poduhvata. Razmislite još jednom o prirodnom načinu da pomognete vašim grudima da vrate stari izgled, i tada ćete biti sigurni da ste za vas i vaše zdravlje uradili nešto zaista vredno i dobro, a ujedno i estetski lepo.

Iskustva žena koje su radile mastopeksiju

Žaklina je govorila svoje iskustvo:

Imam 35 godina i majka sam troje dece. Sva tri deteta sam rodila prirodnim putem i dojila sam ih pojedinačno do njihove druge godine. Od poslednjeg je prošlo oko godinu dana. U periodu trudnoća i dojenja sam dosta varirala sa težinom, a i moje grudi su izgledale prilično istrošene. Svakako da mi se nije dopadalo kako izgledam, pa sam problem sa težinom vrlo brzo rešila promenom načina ishrane. Ali čak i kada sam liniju dovela do savršenstva, ostalo je puno kože koja je visila na sve strane, i moje dojke su takođe visile. Odlučila sam se za metodu mastopeksije, i mogu vam reći da sam baš dobro prošla. Operacija je trajala svega dva sata, a oporavak još manje. Moje je telo lepo odreagovalo na taj poduhvat i baš sam zadovoljna rezultatom. Opet sam kao devojka!

Mi smo predočili više metoda, na vama je da odaberete šta vam najviše odgovara.

Original Article