Na licu piše baš sve: Znate li od čega bolujete ako su vam oči podbuhle?

203

Na licu piše baš sve: Znate li od čega bolujete ako su vam oči podbuhle?

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Tajne ljepote kojima se koriste bogati i slavni danas su dostupne i običnim smrtnicima, naravno ako imaju podeblji bankovni račun

Elizabeth Gibaud, nutricionistica i homeopatkinja u londonskoj klinici Hale, već jednim pogledom na lice može vam reći od čega patite, čega vam nedostaje, a čega imate previše u organizmu. Kod nje na savjetovanje redovno dolaze Nicole Kidman, Kyle Minogue, Halle Berry

  • Postoje univerzalni znakovi na našem licu, koji upozoravaju da s vama nešto nije u redu – kaže Gibaud. Ona je dala i objašnjenja:
  • Ako imate proširene pore na licu, u vašem se organizmu nakuplja previše kiseline i neophodno je promijeniti način ishrane. Ako imate vodoravne linije na čelu, vrlo je vjerovatno da jetra ne radi kako bi trebala, a otečene i podbuhle oči signal su da vam probava, tačnije debelo crijevo, ne radi.

Prištići oko brade, izvan PMS-a, znak su problema s reproduktivnim organima i/ili hormonima, a otečena čeljust upućuje na probleme u radu bubrega. Ako vam je, pak, koža u posljednje vrijeme poprimila neku drugu nijansu, npr. tamnija je nego inače, to je siguran znak da ste pod velikim stresom, ali i da vam nedostaje minerala i vitamina.

Sve to lako ćete promijeniti uzimanjem nadomjestaka i većih količina zdrave hrane.

Broj pregleda:
128

Komentari

komentara

2019-10-16
Aura RedakcijaOriginal Article