Najveća tajna žena iz Azije: Do duge i jake kose za mjesec dana!

Umjesto toga,koristite prirodne preparate koji su osta učinkovitiji, a neće dovesti do štetnih posljedica po naše zdravlje.

Žara

Koristite žaru, jer je ova biljka dobra za kosu sve što trebate uraditi jeste prokuhajte žaru i njome operite kosu.Zatim nanesite na tjeme, umasirajte, a onda isperite, ovo radite jednom sedmično i primjetit ćete znatno poboljšanje.

Kari

Vjerovatno ste čuli za kari, indijski začin,njega možete korititi za njego kose uzmite lišće karija ili usitnjeni kari, prokuhati, a potom njime oprati kosu. Zatim ostavite 15 minuta da odstoji,a onda saperite.Stanje vaše kose će se znatno poboljšati u koliko budete to koristili, ovaj začin pospješit ete rast kose, vaša kosa će biti zdravija.

Luk

Za ovaj tretman,  trebalo bi da imate slijedeće sastojke, koji su lako dostupni. Sastojci su luk , maslinovo ulje, čisto kokosovo ulje, limun i vodu.

Image result for duga kosa

PRIPREMA
Uzmite nekoliko lukovica od 5 do 8 komada bi trebalo biti dovoljno. Ogulite luk i stavite u blender. Luk treba izgledati kao pire, a zatim stavite na pamučnu krpu ili gazu. Istisnite sok luka u zdjelu. Dobiti ćete  3 ili 4 kašike soka od luka. Sada stavite navedena ulja. Dodajte oko 10 kapi ulja soku od luka i pomiješjte ih dobro. Mješavina će izgledati kao bjelkasta tekućina.

Koristite komad vate da mješavinu nanesete na kožu. Neka cijelo vlasište bude prekriveno smjesom. Tada možete koristiti vrhove prstiju i nježno i temeljito umasirajte u korijen . Ovo pomaže u apsorpciji i stimulaciji. Ostavite da odstoji najmanje 2 sata. Koristite limun da bi isprali. Za to je potrebno dodati sok od pola limuna u šoljicu vode. To će pomoći ukloniti jak miris luka i učiniti vlasište svježim.

Umjesto maski za kosu koje su pune hemikalija,bolje je napravite prirodnu masku.

Med

Možete koristiti 4 kašike meda i 2 kašike maslinovog ulja, ta dva sastojka dobro promiješajte, a onda nanesite na kosu, ali ne  nanosite na tjeme, već niže na vrhove.

Ostavite da stoji 20 minuta, a može i duže zatim isperite. Primjetit ćete dobre rezultate, vaša kosa će biti zdravija.

Jaja

Jaja su dobra za rast kose , jer se u njima nalazi aminokiseline koje štite kosu od oštećenja i sprečavaju perut.

Banane

Banane su odlične  jer sadrže vitamine i prirodna ulja, što daje  elastičnost, i mekoću, također pomažu protiv ispucalih krajeva.

Med je za rast izuzetno koristan,daje kosi sjaj i pomaže kod gubitka kose, može i da posvjetli kosu.

Pivo

Pivo je za rast kose korisno,  sadrži slad, hmelj i kvasac i vitamine grupe B, a posebno   vitamin C utiče na kožu glave.

Image result for duga kosaSve što je neophodno – staviti u blender:

– 1 banana
– 1 jaje (ili samo žumance)
– 1 kašika meda
– 1/2 šolje tamnog piva

Nanesite na kosu, zamotajte i držite 1-2 sata, nakon toga operite kosu.

Masku treba se primijenjivati jednom sedmično.

 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje snažno prodire duboko u kosu, te je na taj način štiti od isušivanja i opadanja. Nakon maske od kokosovog ulja vaša kosa će biti meka i sjajna, te će podstići i njen rast i bujnost.

U koliko želite da vam manje opada kosa, pokušate svaku noć da kokosovo ulje utrljate u tijeme, te i na krajeve kose u koliko želite da kosa bude glatka. Nakon pranja  kosu dobro isprati sa šamponom, nekoliko puta.

Ulje ruzmarina

Ruzmarinovo ulje je izvrstan tretman protiv gubitka kose, podstiče deobu ćelija, samim tim i rast kose. Također ovo ulje možete koristiti kako bi ste odložili pojavu sijedih vlasi.

Maslinovo ulje pomješajte sa ruzmarinom, te ostaviti na kosi kao masku nekoliko sati zatim dobro isprati.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži  masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose, koristite ga kao masku tako što ga zagrejati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu, nakon toga isperite blagim šamponom.