NOVA ZVEZDA KALAŠNJIKOVA: Budućnost je stigla! Mali Igor kao iz filma Robokap! (FOTO)

Može da obavlja inženjerske poslove i da puca... Mali Igor
Može da obavlja inženjerske poslove i da puca… Mali Igorfoto: Profimedia

 

Ruski koncern „Kalašnjikov“ ima novu zvezdu – to je robot Mali Igor (Igorek), koji liči na zlikovca iz poznatog holivudskog filma „Robokap“.
U pitanju je koncept savremenog oružja koje je još u razvoju.

 

Prototip na sajmu

 

Mali Igor je otporan na metke, može da hoda, drži i pomera stvari svojim kandžama. On takođe može da koristi razne vrste oružja pomoću svojih kandži. Težak je 4,5 tona i visok nešto manje od četiri metra. Njime se upravlja iz kabine koja se nalazi iza stakla otpornog na metke. Iz „Kalašnjikova“ najavljuju da je on predviđen za inženjerske radove, ali i da može da se upotrebi na frontu. Njegov prototip je predstavljen u ruskoj prestonici na sajmu „Vojska 2018“.
– Ovaj robot je verovatno najbolji novi model koji je predstavljen na sajmu naoružanja u Moskvi. Ovo je samo demonstracija puta kojim smo krenuli. Mi razumemo da postoje roboti mašine koji voze guseničare i druga borbena vozila, takođe shvatamo da postoji potražnja za antropomorfnim pokretnim sistemima – rekao je Vladimir Dmitrijev, jedan od čelnika „Kalašnjikova“.

 

Uspešna kompanija

 

Mali Igor veoma liči na robota AD-209, koji je zvezda filmova „Robokap“. Na sajmu „Vojska 2018“ učestvuje oko 1.200 kompanija iz Rusije i celog sveta, predstavljajući svoje najnovije proizvode. Izloženo je 26.000 raznih vojnih sistema i oružja, od helikoptera do borbenih aviona, tenkova i oružja malog kaliba. „Kalašnjikov“ je stekao slavu zahvaljujući automatskoj pušci „AK-47“, po mnogima najboljoj na svetu, koja je proizvedena u oko 100 miliona komada. Ova kompanija proizvodi oko 95 odsto naoružanja u Rusiji i izvozi u 27 zemalja širom sveta.

 

Kurir.rs/ Foto: AP

NE PROPUSTITE

APOKALIPTIČNI SNIMAK ZAPALIO TVITER! Korisnici prestravljeni: Svi ćemo umreti! (VIDEO)

NORVEŠKA DOBILA ROBOTA-POŠTARA: Zameniće će sve poštanske sandučiće, a evo kako će sve izgledati! (VIDEO)

KAO DA NIJE SA OVOG SVETA! Pokreti ovog momka bude sumnju da je on ROBOT (VIDEO)

 

 


Kurir

Autor: 
Kurir