Onkolozi slučajno otkrili: Ovaj SOK eliminiše ćelije RAKA za 48 sati!

101

Nedavno je grupa kanadskih naučnika otkrila da postoji efikasna biljka koja može prirodno i bez neželjenih efekata ubiti rak za samo dva dana! Stručne vijesti dolaze sa Univerziteta Windsor, gdje su naučnici istraživali efekte maslaca protiv raka od 2009. godine. Projekat je započeo kada je jedan onkolog otkrio odnos između korijena maslačka i manjeg rizika od raka.

Pamela je post-doktorski kandidat na Univerzitetu koji je pronašao prednosti korijena. “Jedan onkolog koji je radio sa nama, rekao nam je nevjerovatno poboljšanje zbog pacijentovog svakodnevnog pijenja čaja od korijena maslačka. Odmah smo počeli da istražujemo čaj i vidimo kako drugi pacijenti reaguju na to.

“Od kada smo započeli ovaj projekat, uspjeli smo da ekstrakta korijena upotrijebimo za mnoge vrste raka u laboratoriji. U laboratoriji smo posmatrali njegovu efikasnost u odnosu na ćelije leukemije, karcinom debelog crijeva i raka pankreasa i hronične mielomonocitne leukemije. Otkrili smo da korijen danelion ima izuzetno snažan efekat na njih bez štete po zdrave ćelije. Štaviše, studije su potvrdile efikasnost kod transplantiranih humanih ćelija raka kod miševa “, kaže Ovadje.

KIako je istraživanje još uvijek u početnim fazama, pokazalo je puno potencijala i možda je osnova za budući tretman.