Ovaj oblik obrva BRIŠE GODINE SA LICA: Nije čudo zašto ga obožavaju i poznate dame! (FOTO)

Lepota

Iako možda nismo o tome razmišljali, obrve imaju mnogo uticaja na izgled lica. One mogu učiniti da izgledate starije, ali imaju moć i da osveže vaše lice, kao i da vas pomlade.

Izvor: Miss7.24sata.hr/Karla Horvat  |  

Foto: Featureflash Photo Agency/Simon Burchell/Shutterstock​

Foto: Featureflash Photo Agency/Simon Burchell/Shutterstock​

.

Iako se s promenom beauty trendova menjaju i trendovi oblikovanja obrva, ipak postoji standard koji nadmašuje sve trendove i lice čini otvorenijim i mladolikim. Godine su samo broj i treba ih nositi ponosno, ali svi želimo da izgledamo najbolje moguće u svakom trenutku, a obrve u tome mogu igrati veliku ulogu.

Dlačice koje oblikuju lice mogu uticati na naš celokupni izgled, a ponekad treba zaobići trendove zbog višeg cilja. Sigurno se sećate tankih obrva koje su bile popularne u 2000-tih i smatrale se standardnom lepote. U tim trenutcima mnoge su dame počupale svoje obrve (i danas mnoge žale zbog toga), ali srećom došlo je do promena.

Otkako se manekenka Kara Delevinj pojavila na sceni sa svojim gustim obrvama u trend su se vratile velike, čupve i prirodne obrve. Ovo je odlična vest, jer lice izgleda mnogo bolje kada smo verni svom prirodnom obliku obrva uz počupane “viškove”. Najpopularniji oblik obrva, koji pruža svež i mladolik izgled su svakako prirodne obrve koje idu na “ravno” tj. koje nemaju visoke lukove.

Kako oblikovati obrve za mladolik izgled?

.

Trend “ravnih” obrva započeo je u Koreji, a znamo da se u njihovoj kulturi sve vrti oko svežine i mladolikog izgleda lica. Kako postići ovakve obrve? Uz pomoć olovke za obrve i četkice! Nijansom koja odgovara vašem tonu kože i kose prvo iščetkajte obrve, a zatim nanesite boju. Važno je da izbegavate nanošenje olovke na luk, odnosno onaj najviši deo obrve, već olovku nanesite samo na krajeve obrva i popunte praznine kako bi dobili horizontalni oblik. Ako imate visoke vrhove obrva po prirodi, pustite da vam dlačice malo narastu kako bi vam obrve izgledale ravnije i kako bi postigli ovaj svež i mladolik izgled. Svakako su bujnije obrve, odnosno one sa više dlačica, trenutno u trendu.

Read More