Ovi čajevi su spas za VAŠE LICE- bubuljice nestaju kao “rukom odnešene”

Brojni su uzroci zbog kojih se javljaju bubuljice. Nekada je glavni čimbenik stres. Također, višak sebuma, mrtvih ćelija i bakterija zapuše pore. Koža ne može normalno da diše i tako nastaju bubuljice. Sam proces uklanjanja bubuljica koje se svako malo iznova javljaju nije nimalo jednostavan.Dermatolozi uvijek preporučuju čaj za lijepo lice. Također unošenjem dosta tekućine tokom dana spriječit ćete njihovo nastajanje. Osim upotrebe različitih preparata i maski važno je izvršiti i detoksikaciju organizma iznutra. Tada će vaše lice biti čisto i njegovano.

Ukoliko imate probleme sa aknama i bubuljicama onda je preporučljivo da pijete sljedeće vrste čajeva:

Čaj od koprive

Ovaj čaj izuzetno je djelotvoran u borbi protiv bubuljica. Poželjno je svaki dan piti litar čaja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je jedan od antioksidanasa, pa tako i djeluje na naš organizam i kožu također. Dvije šoljice mlakog čaja svaki dan učinit će izgled vašeg lica savršenim. Poželjno je lice ispirati ovim čajem kako bi efekti bili vidljivi što prije.

Čaj od maćuhica

Na litar ključale vode potrebn je dodati dvije kašike divlje maćuhice. Nakon 10 minuta skinuti sa ringlei procijediti. Pola litre napitka upotrijebiti za umivanje lica a pola popiti u toku dana.

Osim čajeva izuzetno je važna pravilna higijena kako lica tako i tijela. Ukoliko se pojavi prištić ili bubuljica nipošto je nemojte istiskivati. Time ćete doprinijeti razvoj infekcije u krv pa ćete od jedne napraviti pet bubuljica. Tretirajte ih na pravi način i ine će nestati.