PIĆA KOJA NIKAD NE NISTE SMJELI DATI NI SEBI, A KAMOLI SVOM DJETETU: Za neka od njih nećete vjerovati da su nezdrava

Foto: Pixabay

ZDRAVO ILI NEZDRAVO?

+
AAA

PIĆA KOJA NIKAD NE NISTE SMJELI DATI NI SEBI, A KAMOLI SVOM DJETETU: Za neka od njih nećete vjerovati da su nezdrava

Autor: Dnevno.hr

Svi se sjećamo kako su nam roditelji dok smo bili djeca za ručak nudili brojne gazirane napitke. Tada se nije govorilo o njihovoj štetnosti za zdravlje, ali danas je situacija znatno drugačija te većina roditelja dobro razmisli prije nego što će svojim malim anđelima ponuditi takvo piće.

Navodimo neke od najnezdravijih, a neki bi vas mogli iznenaditi.

Prvo na popisu je čokoladno mlijeko, koje se ne bi trebali konzumirati nikad, osim ako nije nakon intenzivnog treninga. Naime, jedna bočica ovog napitka sadrži oko 21 gram šećera, a ako dodamo još brojne pojačivače okuse, nije ni čudo što se našao na popisu.

Moglo bi vas iznenaditi da se na popisu najnezdravijih pića našao sok od brusnica. Problem s tim sokom je da proizvođači zbog mnogima neugodnog okusa brusnica u sok dodaju puno šećera kako bi kupcima bio ukusniji.

Na popisu najnezdravijih našli su se i brojni napici od naranče. Problem nije u narančama koje inače zdrave, već u tome što su ti sokovi uglavnom mješavina vode i gustog slatkog sirupa i malo koncentrata pravog soka, ulja i ostalih kemikalija.

Ne biste trebali ni konzumirati sok od rajčice. Iako je riječ o voću punom antioksidansa (da, rajčica je voće, ne povrće), bilo kakve dobiti ovog soka prestaju nakon što se stavi u bocu jer proizvođači u njega stavljaju natrij.

Iako mnogi dan započinju šalicom kave, bilo bi dobro da o tome razmisle jer stručnjaci kažu da je samo 2 dcl ovog napitka dnevno da vam kosti postanu lomljive.

Nekoć smo vodu uzimali iz slavine, ali sad je sve češće kupujemo u trgovinama u plastičnim bocama. Tu nije problem voda već kemijska komponenta BPA (bisfenol A), koja oponaša hormone i nalazi se u puno plastičnih predmeta, a prema nekim studijama može utjecati na razvoj raka i plodnost.

Na popisu osam najgorim našla se kava u limenci. Naime, kako piše Ordinacija.hr, mnogi proizvođači ovom napitku dodaju puno šećera i mlijeka kako bi bio ukusniji.

Na posljednjem mjestu se našla i voda s vitaminima, čije boce uglavnom imaju oko 120 kalorija, a baš sve dolaze od šećera.

Autor:Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI


ZDRAVO ILI NEZDRAVO?

PIĆA KOJA NIKAD NE NISTE SMJELI DATI NI SEBI, A KAMOLI SVOM DJETETU: Za neka od njih nećete vjerovati da su nezdrava


ČETIRI KORAKA

IZMJERITE PULS I DOZNAJTE RITAM VAŠEG SRCA: Svakodnevnim mjerenjem možete izbjeći brojne komplikacije!


TREBA DJELOVATI ODMAH

Spavate kao top, a nikad umorniji? U svakoj obitelji bar jedna osoba se bori s ovim problemom


TEMELJITO ČIŠĆENJE

DETOKSIKACIJA PLUĆA ZA PUŠAČE I BIVŠE PUŠAČE: Očistite se od toksina i pomladite

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article