Prokuhajte 6 limuna sa pola litra vode i ovim sastojkom i popijte čim se probudite! Evo i zašto!

Svima su poznate blagodati limuna,mi vam danas donosimo recep koji ima višestruku korist.

Potrebno:

– pola litra vode

– 6 limunova

– med

Priprema:

U šerpu ubacite vodu i limun sa korom, koji te predhodno izrezali. Mješavinu kuhajte tri minute, te ostavite da se ohladi. Nakon toga izvadite limun, prespite u čašu i ubacite malo meda.

Ovaj čudotvorni napitak donosi mnoge dobrobiti:

– popomaže probavu i reguliše metabolizam

– balansira nivo pH u vašem organizmu

– jača imuni sistem

– daje podsticaj energije

– štiti od prehlade

– vrši detoksikaciju

Rezultat slika za limun

Fermentirani limun ima izvanredne prednostizbog nutritivne složenosti fermentiranih limuna, trebate ga što više koristiti.

Šta ti treba:
morska so (1 kašika po limunu)

staklenka

organski limun (4-6)

Priprema:

Prije svega, ukloniti sve iz limuna, izdubiti duboko X u svaku polovinu, dodajte ½ žlice soli na svaki i zatvorite rezbarenje pritiskom sa svojim rukama.

Dodajte na dno staklenke i pritisnite limun na dno posude, te ponovite postupak sa ostatkom kriški.

Kada završite, ostavite za narednih 2-3 dana,svaki dan barem jednom pritisnite polovice limuna dnevno,začinite svoja omiljena jela s njim.

Limun nosi sljedeće ljekovitosti:

  • Jača imunitet
  • Ubija kancerogene ćelije
  • Uništava loše bakterije
  • Podstiče rad jetre i bubrega
  • Čisti organizam od toksina

Limun možete i zamrznuti, pa ga odlediti po potrebi, pomješajte sa đumbirom i medom i bijelim lukom. Tako izliječite svoje tijelo čak i od raka.

Prirodni lijekovi su dosta efikasniji od hemoterapije koja  slabi organizam, dok prirodni lijekovi jačaju organiza.

Svi smo svjedoci da kada stopa oboljelih od raka neprestano raste, stoga se sve više javlja potreba za alternativnim metodama lečenja.  Dr Marti Pejgel sa univerziteta za istraživanje raka u Arizoni, testirao je kako efekt ima soda bikarbona i limun na pacijente koji boluju od raka dojke.

Rezultat slika za limun

Ovo istraživanje koštalo je čak dobio 2 miliona dolara. Svaki tretman protiv raka različito deluje na različite pacijente i različite vrste raka. Tradicionalni načini liječenja nekome mogu pomoći dok drugome nemaju veliu važnost!

Studije koje su vršene došle su do nevjerovatnih rezultata, preliminarni rezultati pokazuju moćno delovanje na metastazirane tumore. Ovi rezultati su ohrabrili mnoge doktore u istraživanjima je pokazano da da soda bikarbona povećava pH tumora i inhibira spontanu metastazu sa rakom dojke.

Limun je namirnica za koju je pokazano da je ima antikarcinogena svojstva pošto sadrži limonoide, fitohemikalije koje se nalaze u brojnim citrusima.Istraživanja su pokazala da je kombinacija sode i limuna moćan lijek koji mogu da pomognu pri lečenju različitih oblika raka. Pored toga limun je efektivan i pri detoksikaciji organizma, te je bogat je vitaminom C i pomaže organizmu da neutrališe slobodne radikale koji oštećuju ćelije.Osim toga limun takođe pomaže pri stimulaciji protoka limfe što je nevjerovatno važno za uklanjanje karcinogena iz organizma.