Najbolji trik ikada: Umočila je češanj bijelog luka u ovu mast i iskoristila ga na odličan način!

Ovo je jedno od najpopularnijih mazila na svijetu.

Uobičajeno se vazelin koristi za ublažavanje zagušenosti grudnog koša, kao i za simptome prehlade i gripa, a obično se primjenjuje na grudima, leđima i nosu. Međutim, pored liječenja prehlade i gripa, on ima mnogo više upotreba za koje vjerovatno niste čuli.

Vazelin sprečava oštećenja kože nastala od uticaja vjetra, kožne alergije, groznice , ekceme, hemoroide, za njegu kožnih bolesti, a može se njime i spriječiti udisanje polena izako se namaže na nozdrve.

Može se koristiti kao zaštitno sredstvo prilikom farbanja, da ne bi farba, došla na kožu ili neku radnu površinu. Može se njime odstraniti žvakaća guma iz kose, skinuti sa prsta preusko prstenje.

Image result for vazelin

Vazelin je jedan od proizvoda koji se potcjenjuje, iako ovaj jeftin gel može mnogo toga da učini za svakoga.

On je osnova mnogih krema, ali da li ste znale da vazelin možete koristiti i za zdravstvene probleme?

Danas ćemo vam pokazati kako vazelin pomaže kod mnogih bolesti:

Bol u uhu

Postoji 2 načina na koje vezelin može osloboditi bubanj u ušima – možete staviti pamučnu vatu u vazelin i staviti u zaraženo uho, ili zagrijati češanj bijelog luka, stavti ga u vazelin i ubaciti u uho. Bez obzira koju opciju izaberete, brzo ćete olakšati infekciju uha.

Glavobolje uzrokovane sinusitisom

Ako bolujete od glavobolje uzrokovanih sinusitisom, primijenite malo vazelina pod nos i udahnite. Ovo će omogućiti trenutno oslobađanje i spriječiti glavobolju da se vrati.

Image result for vazelin

Zadržava vašu kožu hidratiziranom

Nanesite vazelin na kožu kako biste je odmah hidrirali.

Ispucale pete

Nanesite malo vazelina na noge, prije nego što odete u krevet i stavite čarape, a zatim isperite noge toplom vodom ujutro i obrišite ih. Ovo će efikasno ukloniti svu mrtvu kožu s vaših stopala i riješiti problem pukotina na peti.

Odbija komarce

Snažan miris masti može da zadrži insekte i štiti vas od njihovih ugriza. Samo nanesite vazelin na kožu i odejću i nikada više nećete morati da brinete o insektima.

Bori se protiv akni

Iako izgleda prilično daleko, ideja o borbi protiv akni vazelinom zapravo radi! Mnogi ljudi koriste mast da pobjeđuju bubuljice i akne i umiruju upale na licu.

Liječi manje modrice

Primjena vazelina i malo soli na modricama može efikasno ubrzati proces zarastanja.

Image result for vazelin

Smanjuje strije na svim dijelovima tijela

Nanesite mast na strije u trajanju od 2 nedjelje i lako ćete smanjiti njihov izgled.

Pomađe kod bola u mišićima

Masirajte mišiće nakon treninga sa nekim vazelinom i pokrijte ih sa vrućim peškirom kako biste ublažili bol i opustili mišiće.