SIGNALI TIJELA: UMOR, AKNE, L.OŠ ZADAH, BOLNI MIŠIĆI… UPOZORAVAJU DA JE TIJELO UMORNO I PREPUNO TOKSINA

SIGNALI TIJELA: UMOR, AKNE, L.OŠ ZADAH, BOLNI MIŠIĆI… UPOZORAVAJU DA JE TIJELO UMORNO I PREPUNO TOKSINA

Posted by: Aura Redakcija

in BEZ GRUPE, SIGNALI TIJELA

Ovi simptomi signaliziraju da je krajnje vrijeme da nešto poduzmete i pomognetesvome tijelu, jer bi se vaše zdravstveno stanje moglo još više zakomplicirati

Ne ignorirajte znakove upozorenja koje vam tijelo šalje! U slučaju da je prepuno otrovnih tvari iz vode, zraka, hrane, pića, cigareta, lijekova itd., ono će početi “vrištati” jer je koncentracija prevelika i ne može ih više dovoljno brzo filtrirati. Tad je krajnje vrijeme da nešto poduzmete i pomognete mu – ne želite li da vam se zdravstveno stanje zakomplicira.

Osim toga, pročistite li organizam od toksina, osjećat ćete se bolje i imati više energije, a to je itekako važno za dobru kvalitetu života. Sve to vodi i ljepšem izgledu. I ne zaboravite, toksini u tijelo ulaze i kroz kožu nakon korištenja raznih kozmetičkih proizvoda, na primjer – krema, losiona za tijelo, parfema…

U „Graciji“ su objavljeni slijedeći savjeti. Obratite pažnju na ovih sedam upozorenja:

1.Hroničan umor

Normalno je da se tokom dana, posebno radnog, čovjek osjeća umorno. Ali, ako se nikako ne može odmoriti i stalno je umoran, čak i nakon jutarnjeg buđenja, tad nešto nije u redu. Ponekad se može raditi o nedostatku željeza (posebno kod žena) koji je zadužen za prijenos kisika po tijelu. Međutim, to se vrlo često događa i zbog pretpranosti organizma otrovnim tvarima.

  1. Nestabilna kilaža

Pokušavate li izgubiti kilograme upornim vježbanjem i pravilnom ishranom, a rezultata nema, lako je moguće da se radi o prezasićenosti tijela otrovnim tvarima. Kao i kod stalnog umora, i u ovom slučaju toksini mogu ometati pravilan hormonalni rad.

  1. Smrdljivi dah

Čak i uz pravilnu oralnu higijenu loš zadah ne nestaje. To je znak da nešto u tijelu ne radi kako treba, može biti povezano s probavnim problemima, ali i ukazivati na to da se jetra bori kako bi očistila vaše tijelo od otrova.

  1. Zatvor

To je nešto što ne želite imati u svojem životu jer može uzrokovati želučane tegobe, glavobolje, bolove i osjećaj umora. To se događa i u slučaju ako je organizam prezasićen toksinima jer tada ne može adekvatno probavljati hranu koja ulazi u tijelo.

  1. Osjetljivost na mirise

Ako intenzivno reagirate na mirise poput parfema i sličnog, moguće je da vam tijelo poručuje kako ste postali pretjerano osjetljivi na hemikalije. To je znak da je otrova u tijelu previše i ono ne želi da dodatne količine ulaze u njega. Neki od znakova osjetljivosti na mirise su mučnina i glavobolja, nakon što udahnete sitne čestice.

  1. Bolovi u mišićima

Toksini nepovoljno utječu na mišiće i zglobove pa ako niste vježbali ili nekako drugačije se fizički opteretili, a bole vas mišići, to je znak da tijelu treba čišćenje od otrova. Veća vjerovatnost je za to ako vas mišići bez razloga bole redovno.

  1. Kožne reakcije

Da li akne bujaju na vašem licu? To može biti znak da je tijelo preopterećeno toksinima koji u njega dolaze iz hrane ili iz proizvoda za njegi kože. Također, na isto može ukazivati pojava osipa, natečenosti očiju, ekcema ili psorijaze.

Kako sebi pomoći?

Za početak, izbacite iz ishrane što više nezdravih namirnica i jedite više voća i povrća, žitarica, odnosno namirnica za koje znate da su organski uzgojene – bez dodatka hemikalija. Pijte puno voda jer ona ispire tijelo od otrova i popijte svaki dan probiotički jogurt jer sadrži tzv. dobre bakterije koje su odlične za zdravu probavu.

Kod kozmetike pripazite što kupujete i pokušajte koristiti onu s najmanje hemikalija u sebi, prirodno napravljenu. Kreme, šampone itd. možete napraviti i sami.

Naviknite se svaki dan vježbati barem pola sata jer to potiče cirkulacija i pojačano izbacivanje toksina iz organizma.

Broj pregleda:
1.335

Komentari

komentara

2020-04-03
Aura RedakcijaOriginal Article