POTPIS I NAŠ KARAKTER: ŠTO JE POTPIS VEĆI, TO JE OSOBA NARCISOIDNIJA

POTPIS I NAŠ KARAKTER: ŠTO JE POTPIS VEĆI, TO JE OSOBA NARCISOIDNIJA

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA, ZANIMLJIVOSTI

Žene koje ukrašavaju svoj potpis, podcrtavaju i stavljaju uskličnike, na primjer, prilikom potpisivanja rođendanskih čestitki, imaju jaču izraženu narcisoidnost

Dosta toga o našem karakteru može kazati i način na koji se potpisujemo. Studija provedena na Sveučilištu u Urugvaju pokazala je da muškarci i žene koje se potpisuju velikim potpisom vole biti u centru pažnje i socijalno dominantni. Američki predsjednik Donald Trump, poznato je, koristi jako veliki potpis.

No, samo kod žena veličina potpisa je povezana s narcisoidnošću, odnosno, što je potpis veći, to je izraženija tamnija strana narcisoidnosti.

Rezultati testiranja pokazali su da žene koje se potpisuju“velikim potpisom”su vjerovatnije tašte i egoistične, narcisoidne.

Ranija istraživanja pokazala su da sunarcisoidni muškarci skloni pokazati tu osobinu kroz manjak sućuti dok narcisoidne žene pokazuju narcisoidnost kroz ekstremnu brigu o dojmu koji izaziva njihova fizička pojava, a potpis je samo odraz toga.

Žene koje ukrašavaju svoj potpis, podcrtavaju i stavljaju uskličnike, na primjer, prilikom potpisivanja rođendanskih čestitki, imaju jaču izraženu narcisoidnost, navodi se u zaključcima istraživanja objavljenim u časopisu The Journal of Research in Personality.

Broj pregleda:
1.165

Komentari

komentara

2020-04-03
Aura RedakcijaOriginal Article