Šta bore govore o vama

• Ako uradite lifting, izgledaćete mlađe, ali ćete ujedno i sakriti neke crte svog karaktera
Samo jedan pogled na određenu osobu ponekad nam je dovoljan da zaključimo nešto o njoj. Neverbalni jezik zapravo je mnogo snažniji i izražajniji od samih reči. čak i bore govore o nama, a da ne govorimo o boji kože, držanju tela, načinu hoda, telesnoj težini i mnogim drugim detaljima koji odaju i ono što se različitim postupcima i rečima trudimo da sakrijemo.
Šta odaju bore? Duži životni vek, želju za mladolikim izgledom, brigu o telu… Istina, bore su prvi vidljivi znak starenja, ali pre svega one su odaju ličnost i proživljena iskustva. Ako ih ispeglate, nećete izbrisati uzroke zbog kojih su nastale. Bore odražavaju i unutrašnju patnju, iskušenja, boli koje smo proživeli, a neke čak ukazuju i na zdravstvene poremećaje. Ako naučite da ih čitate, bolje ćete upoznati i druge i sami sebe, i lakše ćete pronaći uzrok nekog problema, a mi vam prenosimo šta su stručnjaci još napisali na ovu temu.
Koža oko očiju, tanka i osetljiva, beleži svaki treptaj, žmirkanje, smešak, ali i nemire i napetosti.
Bore koje se nalaze ispod oka, tačno u ravni zenice, povezane su s tužnim mislima, nezadovoljstvima, nemogućnošću izražavanja vlastitih osećanja. Bore ispod očiju ukazuju i na moguće probleme u radu bubrega.
Sitne bore uz spoljne uglove očiju povezane su s glavoboljom i bolovima u očima, ali su i odraz poigravanja sa suprotnim polom i odricanja zbog ljubavi, ali i osećaja stida.
Bora koja se proteže od unutrašnjeg ruba desne obrve do unutrašnjeg ugla oka karakteriše oštrog posmatrača, ali i vrlo osećajnu osobu. Može se povezati s probavnim tegobama, dugotrajnom napetošću i nemirom i preteranom fokusiranošću na određena zbivanja i osobe.
Ista bora, ali s leve strane lica, označava veliku usredsređenost osobe na samu sebe i sklonost ka depresivnim stanjima, a povezuje se i s upalom desni usled oslabljenog imuniteta.
Dve ravne bore koje počinju od unutrašnjih rubova obrva i idu prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre, a povezuje se i sa živčanom napetošću i otežanom sposobnošću donošenja odluka.
Uspravna bora koja kreće od sredine obrva karakterizuje osobe koje teško podnose autoritete, koje su čvrste i odlučne i uživaju u osećaju moći i vlastite sposobnosti. Kad ne uspeju da postignu ono što žele, javlja se osećaj nemoći.
Ako je ista ta bora vodoravna, znači da osoba više drži do moći nego do autoriteta, ali želja za pokazivanjem moći povlači se da bi ustupila mesto osećaju unutrašnjeg mira.
Bora s desne strane lica koja kreće od početka nosa prema spoljnoj ivici lica ukazuje na snažnu živčanu napetost uzrokovanu nekim događajima ili osobama. Takve osobe često pate od glavobolja i nesanice.