Ubrzava gubitak kilograma: Jedite ovo za doručak i nikad više se neće brinuti za stomačne masti!

Ovdje nudimo najbolji recept za doručak, posebno pogodan za one koji se bore za gubitak viška stomaka. Pored toga što je zaista ukusno, ovo je jedan od najzdravijih obroka koje možete staviti na stol za doručak. Ono je pakovanje vitamina i minerala. Ako se redovno konzumira, ovaj doručak takođe će značajno poboljšati izgled vaše kose i kvalitet kože, ali što je još važnije, reguliše vaš metabolizam i pojačava vaš imunološki sistem.

Plus, ovaj nevjerovatan recept za doručak će eliminisati sve toksine iz vašeg tijela i očistiti vaša crijeva, čime se tretiraju problemi sa nepravilnim pokretom crijeva ili konstipacijom.

Poslednje, ali ne najmanje važno, aktivira proces sagorijevanja masti u vašem tijelu i normalizuje vašu težinu. Najbolja stvar u tome je što možete izgubiti 3-5 kilograma, posebno na vašem struku, za samo mjesec dana upotrebe.

Image result for suhe šljive

Suhe šljive zadržavaju sve hranjive nutrijente i nakon procesa sušenja. Izgledom nalikuju na velike grožđice. Suhe šljive pružaju brojne zdravstvene dobrobiti.

Suhe šljive su bogate vlaknima

Jedna šalica suhih šljiva ima 12,4 grama vlakana. Vlakna iz šljiva će pomoći svima koji pate od zatvora.

Naime, pacijenti s zatvor su doživjeli bolji oporavak od pola šalice šljiva dnevno nego od psylliuma.

Sadrže vitamin K

Jedite suhe šljive da zadovoljite potrebe za vitaminom K! Porcija šljiva osigurava 129 posto preporučenog dnevnog unosa ovog vitamina.

Znanstvenici ističu da je nedostatak vitamina K kod starijih ljudi u korelaciji s određenim stanjima, kao što su osteoporoza i ateroskleroza.

Image result for suhe šljive

Suhe šljive sadrže kalij

Jedna porcija sušenih šljiva sadrži 36 posto dnevne doze kalija. Kalij pomaže u osiguravanju funkcioniranja srca i prijenosu živčanih impulsa. Također može utjecati na zdravlje kostiju.

Bogate su vitaminom A

U porciji suhih šljiva nalazi se 27 posto dnevnog unosa vitamina A. To čini suhe šljive dobrim izborom za zdravlje očiju. Vitamin A je koristan za imunološki sustav.

Iako su šljive iznimno zdrave, one imaju previše kalorija, 6-8 komada sadrži čak 150 kalorija. Cijela šalica suhih šljiva ima 500 kalorija! Ograničite grickanje šljiva na 100-200 kalorija.

One sadrže puno prirodnih šećera, pa se ne preporučuju dijabetičarima.

Image result for suhe šljive

Šta ti treba:

5-7 mesnatih suhih šljiva
300ml kefira (ili niskog masnog jogurta)
1 kašičica lanenog sjemena
2 žlice. ovsenih pahuljica
1 kašičica kakao u prahu

Šta radiš:

Uvek spremite doručak uveče. Prelijte sušene šljive sa oko 100 ml vrele vode.
Pokrijte i ostavite na stranu 10-15 minuta. Miješajte kakao, laneno sjeme i ljuspice u posudu.
Dodajte kefir. Miješajte šljive da biste dobili pire i dodajte u prethodnu smjesu. Kombinujte sve zajedno. Čuvati u frižideru preko noći. Ujutro uživajte u svom zdravom obroku!

Napomena: Prvi dan možete dobiti čudan osećaj u stomaku, ali ne brinite. Uskoro će nestati i vaš probavni sistem će raditi bolje nego ikad.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja