Pomješajte ova dva sastojka i uništite ciste i miome!

Prvi sastojak ovog lijeka je čuvarkuća,ova biljka je poznata već stoljećima i koristili su je Rimljani i Grci. Latinski čuvarkuća znači “uvijek živi”, a ova biljka je definitivno zaslužuje svoje ime osebno kada je riječ o liječenju ciste i mioma.

Sastojci:

– 300 g lišća čuvarkuće
– 500 g meda
Priprema:

Prvo, nasjeckajte lišće čuvarkuće, te dodati med. Ostaviti da odstoji 2-3 dana, sve dok se sastojci ne sjedinje u potpunosti.

Kako koristiti:

Konzumirajte lijek ujutro,prije jela, te ne konzumirajte ništa 2 naredna sata.

Ovaj lijek ima sposobnost da očistiti tijelo od toksina, te da stimulira metabolizam. Ovaj lijek je izuzetno koristan u slučajevima kardiovaskularnih bolesti.

Ova nevjerovatna kombinacija izuzetna je u liječenju cista jajnika i mioma maternice.

Rezultat slika za miomi na maternici

Ukoliko imate problema sa miomima na materici, mi vam donosimo stari narodni recept koji će vam pomoći što su koristile naše bake. Ovaj napitak pije se na pzaran stomak. Evo šta vam je potrebno!

Potrebno vam je:

– 2 pune kašike lanenog semena

– 2 l vode

– 2 pune kašike meda

Priprema:

Laneno sjeme i med naspite u posudupomješajte i prelite sa vodom i miješajte sve dok se med ne istopi. Ovaj napitak ostavite poklopljen 36 sati, zatim ga procijedite kroz cjediljku, sipajte u staklenu flašu i držite ga u frižideru.

Svako jutro uzimajte po jednu kašiku ovog napitka na prazan stomak prvih sedam dana, a onda sedam dana po kašičicu.

Terapija traje 14 dana.

Rezultat slika za maternica

Simpotomi raka grlića maternice!

Djevojci od 24 godine dijagnostifikovan je rak grlića maternice, a ona je svoju priču podijelila na Facebooku kako bi ohrabrila sve žene i potakla ih da idu na pregled .

Heather Keating iz Irske, je otišla na ginekološki pregled nakon što je svom doktoru prijavila da ima krvarenje između ciklusa kao i nakon seksualnog odnosa.

Međutim ginekolog joj je rekao kako to nije ništa strašno, te da se treba vratiti, godinu dana, tj. kada napuni 25 godina!

“Zato što sam imala 24 godine nisam imala pravo na besplatne briseve i ostale nalaze. Sve dok nisam postala anemična od tolikog krvarenja nisu me detaljno ispitali. Na kraju su rezultati pokazali da imam rak grlića maternice,” navela je Heder.

“Nikad, čak i u najgorim noćnim morama ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile papirne maramice na stolu. Tada sam znala sam da vijesti nisu dobre,” ispričala je Heather momenat kad je čula užasnu vijest o svom zdravstvenom stanju.

“Rečeno mi je da imam rak grlića maternice. Morala sam da idem na dalje analize koje bi provjerile da li se rak proširio.”

SIMPTOMI RAKA GRLIĆA MATERNICE:

Simptomi raka grlića maternice nisu očigledni, zbog tog aje bitno redovno ići na preglede!

Tek kada bolest uznapreduje može se desiti da dođe do krvarenja i to nakon odnosa i između ciklusa.

Ova djevojka je imala sreće da se rak nije proširio dalje od grlića maternice, te je u potpunosti hirurški odstranjen.

Rezultat slika za maternica

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja